Neupisano ostalo 682 djece

Ukidaju se liste čekanja za upis u JU 'Djeca Sarajeva': Evo kome će Vlada KS plaćati privatne vrtiće!

Hronika18.07.19, 15:00h

Ukidaju se liste čekanja za upis u JU 'Djeca Sarajeva': Evo kome će Vlada KS plaćati privatne vrtiće!
Prema podacima Ministarstva za obrazovanje, nauke i mlade KS, 682 djece ostalo je neupisano u JU "Djeca Sarajeva"

 

Vlada Kantona Sarajevo je danas ukinula Lista čekanja na upis u Javnu ustanovu "Djeca Sarajeva", koja zbog kadrovskih i prostornih ograničenja nije u mogućnosti zbrinuti svu djecu koja su prijavljena za upis.

 

Prema podacima Ministarstva za obrazovanje, nauke i mlade KS, 682 djece ostalo je neupisano u JU "Djeca Sarajeva". Za njih će u narednoj školskoj godini Vlada Kantona Sarajevo subvencionirati troškove smještaja u privatnim vrtićima na isti način kao što to radi i u JU "Djeca Sarajeva".

 

U rebalansu budžeta KS osigurana su sredstva za tu namjenu, uz opredjeljenje Vlade da u narednom periodu intenzivno djeluju na osiguravanju nedostajućih prostornih kapaciteta za JU "Djeca Sarajeva", kao i na pokretanju namjenskih programa obrazovanja i prekvalifikacije kadrova u profesore predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

Resorno ministarstvo će u saradnji sa svim relevantnim akterima u narednim danima pokrenuti aktivnosti za objavu javnih poziva, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!