video/ svjetski uspjeh bh. brenda

Beyonce u spotu 'Spirit' nosi Werkstatt nakit koji su ručno izradile Lejla Nuhić i Ajla Šarić

Showbizz18.07.19, 11:10h

Beyonce u spotu 'Spirit' nosi Werkstatt nakit koji su ručno izradile Lejla Nuhić i Ajla Šarić
Zanimljivo je da je Werkstatt nakit nosila i njena kćerka Blue Ivy, koja se uz Beyonce pojavljuje u spotu "Spirit"


Slavna Beyonce objavila je spot za singl "Spirit" s njenog novog albuma "The Lion King: The Gift". Nakon pjesme iz filma "Kralj lavova" koja je imala svjetsku premijeru, snimljen je i spot, a najzanimljiviji dio priče dolazi iz Bosne i Hercegovine.



Naime, upravo u ovom spotu slavna Queen B nosi Werkstatt nakit koji su ručno izradile Lejla Nuhić i Ajla Šarić iz Sarajeva.

 

Lejla i Ajla već četiri godine izrađuju odvažne, urbane i skulpturalne komade nakita od cinka i mesinga. Inspiraciju pronalaze u drugim umjetničkim formama kao i kolaboraciji, kroz eksperimente sa različitim materijalima, tehnikama i tehnologijama.

 

Kako nam je kazala Lejla, presretne su zbog ovog uspjeha, a čestitke za saradnju s Beyonce pristižu sa svih strana. Za sve je, dodaje, zaslužan dizajner Boris Kargotić. On stoji iza brenda "DeMode" čije kreacije nose domaće, ali i svjetske zvijezde. Godinama se bavi izradom unikatnog nakita, a koliko je dobar u svom poslu govori činjenica da njegove modele nose svjetske zvijezde poput Madonne, Beyonce, Nicki Minaj i mnogih drugih.

 

"Beyonceina stilistica je kontaktirala Borisa, jer je on dizajnirao haljinu koju je ona nosila u spotu 'Spirit'. Nakon toga, Boris je nas iz Werkstadtt studija pozvao da radimo dio haljine koji ide uz naš nakit. Veoma nam imponira da Beyonce nosi naš nakit i to je ogroman uspjeh za nas. Ne znam kakav uspjeh ima nakon ovoga, presretni smo. Još smo u šoku, stižu nam reakcije sa svih strana", kaže Nuhić.

 

Zanimljivo je da je Werkstatt nakit nosila i njena kćerka Blue Ivy, koja se uz Beyonce pojavljuje u spotu "Spirit". Video je lokacijski smješten u pustinju koja simbolizira afričko tlo gdje se događa radnja istoimenog animiranog filma.

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!