FOTO/ Porodično stablo krije interesantnu stavku

Svi ga znate: Ovaj poznati muzičar je potomak Gavrila Principa!

Nedjeljni magazin18.07.19, 09:40h

Svi ga znate: Ovaj poznati muzičar je potomak Gavrila Principa!
Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra, ispričao je poznati roker

 

Mnogima omiljeni muzičar srbijanske rock scene, Zoran Kostić Cane iz popularnog benda "Partibrejkersi" krije u svom porodičnom stablu interesantnu stavku, koja, kako mnogi navode, u mnogome opisuje njegovu prirodu.

 

Vođa grupe "Partibrejkersi" u jednom intervjuu otkrio je da je u porodičnoj vezi sa čuvenim Gavrilom Principom.

 

- Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra… Mi smo porodično partibrejkeri. Mi smo partibrejkeri kroz epohu i vrijeme – rekao je Cane.

 

zoran-kostic-cane-partibrejkersi

 

Tom prilikom pokušao i da razjasni neke stvari u vezi sa Principom.

 

- Svašta se pisalo o Gavrilu. Najgore je što su nas učili je to da je njegov metak ubio trudnu ženu. Nije istina. Sofija Hotek nije bila trudna. Ona je dva mjeseca prije dolaska u Sarajevo imala težak pobačaj. To čak nisu sami Austrijanci smislili već naši austrijski učenici. Suština je da je to bila borba za slobodu. Nije mogao on da napiše molbu "Ej, Ferdinande nemoj da nas ugnjetavaš" - rekao je muzičar, pa dodao:

 

- Jer kako god gledaš kroz istoriju, mi smo htjeli da budemo Austriji pri ruci, ali uvijek smo bili zloupotrebljeni. Gavrilo nije bio sam. Tu su bili i Hrvati, muslimani. Mehmedbašić je imao namazan nož otrovom i htio je da cara ubode u samoj sarajevskoj Vijećnici. Čabrinović je bacio bombu. Gavrilo je iz trećeg pokušaja uradio to što je uradio. Kao što znamo, htjeli su cara da ubiju i Tin Ujević i ekipa. Gavrilo je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bismo svi mi živjeli zajedno - zaključuje Cane za Nedeljnik.

 

(srbijadanas.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još