o majkama, jaucima, žrtvama i tako dalje

Jeo pogaču sa solju, propričao srpski: Macron se emotivno raznježio u Srbiji - 'Francuska vas voli!'

Front16.07.19, 09:30h

Jeo pogaču sa solju, propričao srpski: Macron se emotivno raznježio u Srbiji  - 'Francuska vas voli!'
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon razgovora s Makronom, da gotovo ni sa kim nije imao tako dug razgovor u četiri oka i da je moguće da nikada nije imao tako otvoren i iskren razgovor

 

Predsjednik Francuske Emanuel Makron poručio je juče u Palati Srbije da su Srbi i Francuzi braća po oružju.

 

Delegacija Francuske, predvođena predsjednikom te zemlje Emanulom Makronom, stigla je juče u dvodnevnu posjetu Srbiji. Posle dočeka na aerodromu „Nikola Tesla“ i svečanog dočeka ispred Palate Srbije, dvojica predsjednika imali su sastanak u četiri oka. Sastanak je, umesto predviđenih 30 minuta, trajao čak sat i po, a kako su saopštili predsjednici na konferenciji poslije sastanka, pričali su o svim temama, uključujući i problem Kosova i integracije Srbije u EU.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon razgovora s Makronom, da gotovo ni sa kim nije imao tako dug razgovor u četiri oka i da je moguće da nikada nije imao tako otvoren i iskren razgovor.

 

- Izneo sam sve naše probleme, pre svega po pitanju rešavanja kosovskog čvora, razgovarali smo, rekao bih, toliko dugo da teško mogu neku temu da pronađem koje se nismo dotakli. Govorio sam istinu i zalagao se i borio se da nam Francuska pomogne na evropskom putu i rešavanju kosovskometohijske krize - rekao je Vučić, kao i da je bilo reči i o ekonomskoj saradnji dve zemlje.

 

Važna ekonomska saradnja

 

Makron je kazao da su veoma bitni sporazumi koji su potpisani u Beogradu.

 

- Želimo da razvijamo saradnju u akademskoj oblasti i kulturi. Da gradimo novu ekonomsku budućnost. Želim da jačamo saradnju u vojnoj oblasti i da to bratstvo po oružju nastavimo i da odaberemo Evropu - kazao je on.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Kurir, DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još