Tužne vijesti iz Bihaća

U 65. godini umro novinar Mirza Sadiković

Hronika12.07.19, 16:39h

U 65. godini umro novinar Mirza Sadiković
Komemorativna sjednica bit će održana u subotu, 13. jula u 11.00 sati u Kulturnom centru u Bihaću

 

U Bihaću je u 65. godini umro  novinar Mirza Sadiković. Novinarstvom se bavio od 1984. godine kada je radio u listu „Oslobođenje“, a od 1987. do 2015. godine, koje je otišao u penziju, radio je za RTV Sarajevo, RTV BiH, te na Federalnoj TV i BHT1. 

 

Dobitnik je najvišeg novinarskog priznanja u BiH – nagrade „Srđan Aleksić“ za kontinuirano izvještavanje o ljudskim pravima i razvoj društveno odgovornog novinarstva i doprinos u izgradnji BiH, zatim promociji ljudskih prava, empatiji i senzibiliziranju javnosti za istinske civilizacijske vrijednosti. 

 

Pored toga dobitnik je Plakete Unije za održivi povratak i integracije BiH za nesebičan dugogodišnji doprinos i podršku izbjeglicama i raseljenim licima, provođenju Aneksa VII Dejtonskog mirovnog ugovora, a ove godine dobio  je i  najviše priznanje Grada Bihaća, Povelja „26. februar“. 

 

Dženaza će biti biti klanjana u nedjelju, 14. jula u 14.00 sati, kada će biti obavljen i ukop na mezarju Humci, a komemorativna sjednica bit će održana u  subotu, 13. jula u 11.00 sati u Kulturnom centru u Bihaću.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!