Nakon provedene istrage

Smiljana Srnec optužena zbog ubistva sestre čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču

Hronika11.07.19, 18:10h

Smiljana Srnec optužena zbog ubistva sestre čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču
Optužnicom se 45-godišnju Srnec tereti da je tokom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri, koja je tada imala 23 godine, zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je žrtva preminula

 

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubistva njene sestre Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

 

Zamjenik županijske državne odvjetnice i glasnogovornik tužiteljstva Darko Galić za Hinu je, ne navodeći imena, potvrdio da je, nakon provedene istrage, podignuta optužnica zbog ubistva.

 

Optužnicom se 45-godišnju Srnec tereti da je tokom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri, koja je tada imala 23 godine, zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je žrtva preminula.

 

Galić je dodao da je u optužnici predloženo da se optuženoj produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

 

Smiljana Srnec nalazi se u istražnom zatvoru, po važećem rješenju, do 16. jula, a do tada Županijski sud treba odlučiti o produženju istražnog zatvora, prema prijedlogu iz optužnice.

 

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. augusta 2005. Međimurska policija 16. februara ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhapšena je Jasminina sestra Smiljana Srnec.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!