FOTO&VIDEO/ Neredi na protestima ispred sjedišta HDZ-a u Mostaru

Radnici Aluminija brutalno izviždali Čovića, pa flašama zasuli njegov automobil: Dvije osobe uhapšene

Front11.07.19, 17:26h

Radnici Aluminija brutalno izviždali Čovića, pa flašama zasuli njegov automobil: Dvije osobe uhapšene
Kod radnika je izazvalo bijes to što Čović nije održao sastanak sa sindikalistima Aluminija u podne kako je najavljeno nego je otišao u tvornicu održati sastanak s upravom poduzeća

 


Dvije osobe privedene su nakon nereda i obračuna s policijom na protestu radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru.

 

Uhapšeni demonstranti napali su kolonu vozila u kojemu se nalazio predsjednik te stranke, Dragan Čović. Tom prilikom ozlijeđena je jedna osoba te je djelovala hitna pomoć.

 

 

Podsjećamo, nakon sastanka sindikalista i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića poručeno je kako stečaj nije opcija te da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za penziono i invalidsko osiguranje. Slijede novi pregovori s Nadzornim odborom i Čovićem u krugu tvornice. Radnici su, kako je preneseno, razgovarali i o tome kako su neki ljudi dovedeni u poduzeće i kako su čuli neke stvari koje se ne poklapaju s njihovim saznanjima.

 

Inače, povicima ''Lopove, lopove'' i zvižducima, dočekan je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nešto ranije ispred središnjice svoje stranke. Sindikalisti su oko 14:20 ušli na razgovore s čelnikom stranke.

 

Naime, kod radnika je izazvalo bijes to što Čović nije održao sastanak sa sindikalistima Aluminija u podne kako je najavljeno nego je otišao u tvornicu održati sastanak s upravom poduzeća.

 

I direktori Aluminija su dočekani zvižducima i povicima 'Izdaja' nakon što su pred središnjicu stigli poslije sastanka s čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, čiji se dolazak očekuje pred zgradu. ''Nemoj plakat, budi sa svojim narodom'', poručili su direktoru uprave Draženu Pandži radnici okupljeni ispred središnjice.

 

 

(Bljesak.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 64

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još