po nalogu tužilaštva ks

Akcija Tower u Sarajevu: Dvije osobe uhapšene zbog reketiranja prilikom izgradnje luksuznog nebodera

Hronika10.07.19, 16:48h

Akcija Tower u Sarajevu: Dvije osobe uhapšene zbog reketiranja prilikom izgradnje luksuznog nebodera
Akcija se, kako navode u Federalnoj upravi policije, provodi uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, i pretresi na području Sarajeva još traju

 


Pripadnici Federalne uprave policije su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo proveli akciju kodnog imena Tower tokom koje su, do sada, uhapšene dvije osobe. Hapšenje je izvedeno na Ilidži a privedenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi.

 

Prema nezvaničnim informacijama, kako javlja Oslobođenje, uhapšeni su generalni direktor firme Panamera Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić.

 

Mahmutović obavlja funkciju direktora kompanije Panamera koja se bavi izgradnjom i prodajom nekretnina, dok je Halilagić radio u odjelu prodaje nekretnina u Sarajevo Toweru, luksuznom neboderu koji se pravi na području općine Novo Sarajevo kod Hitne pomoći.

 

Akcija se, kako navode u Federalnoj upravi policije, provodi uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, i pretresi na području Sarajeva još traju.

 

Do sada je prilikom pretresa pronađen i oduzet novčani iznos u protuvrijednosti od 60.000 KM, koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, a koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

 

Osumnjičeni se terete da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno/poslovnog objekta TOWER zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi istima bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova. Osumnjičeni dvojac je priveden na ispitivanje, a o daljim mjerama će odlučivati Kantonalno tužilaštvo KS-a.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook