Od 29. jula do 3. augusta

Predstavljen program petog izdanja Javorwooda

Zabava10.07.19, 09:19h

Predstavljen program petog izdanja Javorwooda
Organizovan je i raznovrsan muzički program koji predvode: Mr. Shirazy iz Kelna, live techno duo iz Berlina Psycho & Plastic, DJ Jasmina, DJ Nerv, bendovi Dingospo Dali i Vartra iz Beograda, SaraS, i mnogi drugi

 

Umjetnički festival Javorwood, koji je po mnogo čemu unikatan, svoje peto izdanje doživjet će u subotu, 3. augusta 2019. na dobro poznatoj lokaciji – olimpijskoj planini Bjelašnici.

 

Program Festivala odnosno Javorwood Artist Residency počinje ranije – 29. jula i trajat će sve do 3. augusta. Tokom Umjetničke kolonije slikari, kipari i razni drugi umjetnici koji će na ovogodišnje izdanje Festivala pristići iz brojnih svjetskih zemalja poput Meksika, Argentine, Australije zajedno će boraviti i stvarati svoja djela na Bjelašnici. 

 

javorwood-1

 

Veliko finale za rezidente Umjetničke kolonije je sam dan održavanja Festivala – 3. august, tokom kojeg će se održati niz edukativnih radionica za djecu i odrasle, te zajedničko vježbanje joge, tai chi-ija, capoeire i posebnog izdanja radionice koju će voditi šamanska energetska liječnica koja dolazi iz Južne Amerike. Organizovan je i raznovrsan muzički program koji predvode: Mr. Shirazy iz Kelna, live techno duo iz Berlina Psycho & Plastic, DJ Jasmina, DJ Nerv, bendovi Dingospo Dali i Vartra iz Beograda, SaraS, i mnogi drugi.

 

Zahvaljujući Javorwoodu na olimpijskoj planini Bjelašnici stvoren je dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu. Posjetitelji dosadašnjih festivavala imali su priliku da nauče, dožive i vide najbolje iz oblasti slikarstva, kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva. Pored toga, organizovano je i na desetine muzičkih performansa bendova i DJ setova, radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, umjetničkih izložbi i instalacija, predstava i performansa. Ovaj jedinstveni umjetnički festival je muzičko-performativnog karaktera, objedinjuje prirodu i umjetnost, i atraktivan za ljude sve uzrasti. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!