Izgorjeli poslovni prostori i stanovi

Policija objavila detalje o požaru u Sarajevu: Evo šta se dešavalo juče na Otoci

Hronika08.07.19, 11:29h

Policija objavila detalje o požaru u Sarajevu: Evo šta se dešavalo juče na Otoci
Požarom je pričinjena materijalna šteta na pomenutim poslovnim objektima i stanovima, a ljekarsku pomoć je, zbog udisanja ugljen-monoksida, zatražilo pet osoba

 

U sarajevskom naselju Čengić Vila, u Gradačačkoj ulici, jučer oko 15 sati izbio je požar. Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, dežurna služba Četvrte PU obaviještena je da je došlo do požara u poslovnom objektu "Sim Group" lociranom u prizemlju navedene zgrade, prenosi N1.

 

Nakon izbijanja požara vatra se proširila na prostorije firme "Polimac Company" i prostorije "Udruženja demobilisanih boraca Čengić Vila 2", kao i na dva stana vlasništvo N. B. i E. Š. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo u 15.20 sati.

 

"Požarom je pričinjena materijalna šteta na pomenutim poslovnim objektima i stanovima, a ljekarsku pomoć je, zbog udisanja ugljen-monoksida, zatražilo pet osoba i to osobe inicijala N. K., A. M., N. Đ., Z. K. i M. R. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, nakon čega su otpušteni na kućno liječenje", saopćeno je.

 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažovanje sudskog vještaka PPZ struke, kad za to budu stvoreni uslovi.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još