Vjenčali se u Senegalu

Daniella Mijatović nakon prelaska na islam i rođenja kćerke: Ibrahim me je vratio korijenima

Showbizz08.07.19, 11:01h

Daniella Mijatović nakon prelaska na islam i rođenja kćerke: Ibrahim me je vratio korijenima
Muža Ibrahima, magistra biljne medicine, koji vuče porijeklo iz Konga i Belgije, upoznala je u Sarajevu

 

Kada se prije manje od godinu povukla s TV ekrana, voditeljica i bivša manekenka Daniella Mijatović nije imala velike planove. Željela je da putuje, te je vrijeme uglavnom provodila u rodnoj Africi, odakle je i njena majka. No, ubrzo je počela da živi najljepši period svog života. Udala se, zatrudnjela, a potom vratila u Sarajevo. Prije 20 dana Daniella je postala majka. Rodila je djevojčicu, kojoj je dala ime Inaay. Neposredno prije porođaja promijenila je i vjeru. Za naš magazin Daniella prvi put govori o najljepšoj, majčinskoj ulozi i novoj stranici svog života.

 

– Prešla sam na islam i promijenila ime. Sada sam Daniella Doaa De Clercq. No, ovo je najintimniji dio mog života, o kojem ne želim dalje govoriti – kaže Daniela na početku razgovora za magazin Azra.

 

Prošle godine uživala je, priča nam, putujući u nekoliko afričkih zemalja. Tada je otkrila i da će postati majka. 

 

– Saznala sam da sam trudna, ali sam, ipak, vrijeme provodila putujući i uživajući u trudnoći – govori Daniella.

 

Muža Ibrahima, magistra biljne medicine, koji vuče porijeklo iz Konga i Belgije, upoznala je u Sarajevu. Veoma brzo učinio ju je najsretnijom ženom na svijetu.

 

– Ibrahim je bio na poslovom putu ovdje i tako smo se upoznali. Upravo s njim sam odlučila da putujem. On me vratio mojim korijenima. Vjenčali smo se prošle godine u septembru u Seneglau, prema afričkoj tradiciji, što nam je bilo veoma važno, jer smo oboje Afrikanci. Naravno, planiramo napraviti i malu svadbu u Bosni, ali afričko vjenčanje ću pamtiti kao nešto najljepše što mi se desilo u životu – otkriva nam.

 

Kćerkicu je rodila u bolnici Koševo. Porođaj i trudnoća prošli su u najboljem redu.

 

– Imala sam veoma laganu trudnoću, iako sam mislila da će biti suprotno, slušajući sve priče od žena koje su već bile u drugom stanju. Međutim, nisam imala nikakvih problema i veoma lako sam je podnijela. Putovala sam, radila ono što volim… Također i poslije porođaja, koji je prošao u najboljem redu. Cijeli tim doktora na GAK-u bio je sjajan.

 

Različite kulture u njihovom domu čine ih zaista bogatim ljudima. Bez obzira na to što su trenutno u Bosni, svoje porijeklo ni Daniella ni Ibrahim ne zaboravljaju. Tako će odgajati i kćerku.

 

Kompletnu priču čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još