VIDEO/ NAPADNUTA DOK JE BILA S PRIJATELJICOM

Ko je Dajana Dangubić, potporučnica OSBiH: Volim ćirilicu! Volim i latinicu! Volim BiH... Svaki dan dobijam prijetnje!

ŽENA iN07.07.19, 18:42h

Ko je Dajana Dangubić, potporučnica OSBiH: Volim ćirilicu! Volim i latinicu! Volim BiH... Svaki dan dobijam prijetnje!
Ovo je moja domovina i pod njenom zastavom radim, živim i dišem. Šteta je što su mnogo izgubili kompas šta je domovina i gdje su rođeni ali polako, nije lako iz lokve primitivizma izaći to vuče kao živi pjesak - poručuje mlada potporučnica OS BiH

 

 

Nakon što je u noći između 29. i 30. juna doživjela da je nepoznati muškarac prvo verbalno, a potom i fizički napadne dok je sa prijateljicom bila u banjalučkom parku, Dajana Dangubić, otporučnica Oružanih snaga BiH, oglasila se o ovom slučaju. Istakla je da nije problem što je zadobila povrede nego diskriminatorsko ponašanje policijskih službenika.


A nekoliko dana nakon napada na svom FB profilu zapisala je: 


"Supermeni iza tastature želim vam lično poslati podršku da se izborite sa svojim psihičkim poremećajima i bolešću ogrezli u mržnji. Zbog vas lično se trudim biti jedna muškarčina od žene ne bi li se neko podigao sa stolice i uradio bilo kakav korak naprijed. 


Volim ćirilicu! Volim i latinicu! To je naše pismo. Naše nasljedstvo. Volim Bosnu i Hercegovinu. Ovo je moja domovina i pod njenom zastavom radim, živim i dišem. Šteta je što su mnogo izgubili kompas šta je domovina i gdje su rođeni ali polako, nije lako iz lokve primitivizma izaći to vuče kao živi pjesak.


Svakodnevno primam prijetnje kako me treba ubiti jer forsiram probosansku priču i jer sam tobože američka plaćenica. Ja ipak mislim da je ovo razumna građanska priča koju osjećam i pričam jer sam ja ipak građanin jedne zemlje, grada i ulice u lijepoj našoj. 


Sve dok me ima biće i ljubavi za sve zalutale ljude koji me okružuju, da li me mrzili ili voljeli. Jer jedino kroz ljubav prema sebi, drugima, ulici i zemlji po kojoj hodaš nama svima može biti bolje" - zapisala je u svom postu.


Dajana Dangubić rođena je Mostarka, trenutno živi i radi u Banjaluci, vozi tenk Oružanih snaga BiH i među sedam je žena koje su skočile sa Starog mosta u Mostaru. Ovo je njena priča...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još