VIDEO/ NAKON POŽARA NA ČENGIĆ VILI

Stanarka Sena ispričala šta se dogodilo: Vrištao je 'eksplozija će, odmaknite se'! Buknulo je, izvalila su se vrata...

Hronika07.07.19, 17:52h

Stanarka Sena ispričala šta se dogodilo: Vrištao je 'eksplozija će, odmaknite se'! Buknulo je, izvalila su se vrata...
Pojavila se velika eksplozija koja je izvalila vrata. Iza te prve pojavile su se još četiri ekplozije, a nakon toga je bilo još pet ili šest manjih eksplozija - ispričala je svjedokinja današnjeg požara u Sarajevu

 

 

Sena Prguda svjedočila je današnjoj eksploziji i požaru u sarajevskom naselju Čengić Vila 2. Šta je preživjela ispričala je novinarima Hayata na mjestu događaja. 


- Mi smo izlazili iz stana pored tog poslovnog prostora gdje se pojavio dim. Stajali smo tu, tražili smo da se pozove pomoć, vatrogasci. Izašao je čovjek koji nije imao ruke sa šlaufom i pokušao je da sanira taj požar - kazala je ona. 


Dodala je da se iza tog čovjeka koji je gasio požar na jedno pet do šest metara udaljenosti nalazio njen brat. 


- On je počeo vriskati 'eksplozija će, odmaknite se' i u tom trenutku počeo je veliki požar. Uspjeli smo jedno desetak metara otići unazad, uspjeli smo pobjeći, pobacali smo stvari koje smo nosili, tad se pojavila velika eksplozija koja je izvalila vrata. Iza te prve pojavile su se još četiri ekplozije, a nakon toga je bilo još pet ili šest manjih eksplozija - pojasnila je Prguda. 


Prema njenim riječima, pored poslovnog prostora koji je izgorio, nalazi se poslovni prostor njenog brata. 


- Srećom uspjela samo povući svoje dvoje maloljetne djece, ne daj Bože da sam bila na vratima, kao što sam imala običaj biti, stradali bi svi. Tako da sam se na vrijeme povukla - ispričala je Sena Prguda. 

 

 

Podjećamo, požar je izbio u sarajevskom naselju Čengić Vila, u Gradačačkoj ulici, danas oko 15 sati. 

 

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo potvrđeno je Feni da su u 15.04 sati dobili dojavu da je izbio požar u poslovnom objektu, nakon čega su ekipe sa dva vatrogasna vozila upućene na teren. Požar je lokalizovan, a jedna ekipa je ostala da raskopa teren kako se ne bi dogodilo da se ponovo pojavi vatra. 

 

Prema kazivanju očevidaca, požar se dogodio u prodavnici boja i lakova, nakon čega je uslijedilo nekoliko eksplozija te širenje vatre na objekte i stanove u zgradi. 

 

Požar je u međuvremenu ugašen.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIBN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!