PUKLA SAJLA, TROJE POVRIJEĐENIH

Drama u Zenici: Porodica ušla u lift na 16. spratu, pritisnuli dugme, a onda je počeo horor do prizemlja...

Hronika07.07.19, 09:51h

Drama u Zenici: Porodica ušla u lift na 16. spratu, pritisnuli dugme, a onda je počeo horor do prizemlja...
Tri osobe su povrijeđene i prebačene u Kantonalnu bolnicu, nakon što je došlo do kvara na liftu i “propadanja” kabine sa njima u zeničkom naselju Blatuša, saznaje Zenicablog od člana porodice povrijeđenih

 

 

 


Prava drama se odvijala u petak predvečer, kad su tri člana jedne porodice, Kovačević, ušli u lift na 16. spratu zgrade u ulici Zije Dizdarevića, na broju 24. u zeničkom naselju Blatuša. Sva tri “putnika” u liftu bili su članovi iste porodice, koji žive u toj zgradi, piše Zenicablog.


Prema kazivanju člana njihove porodice, došlo je do otkačivanja ili pucanja sajle, a sigurnosni sistem očigledno nije bio dovoljan da zaustavi pad lifta ka prizemlju. Ukućani su ispričali da se radilo o “slobodnom padu” od 16. sprata ka prizemlju.


Stanari su za portal Zenicablog potvrdili da je ekipa hitne pomoći pritekla u pomoć povrijeđenim, te da su prebačeni u bolnicu. Uviđaj je obavila zenička policija, ali u zvaničnom biltenu za jučerašnji dan objavljenom na stranici MUP-a nema tog događaja.


Stanari zgrade sa 18 spratova i 90 stanova, kažu da je ubrzo bio isključen i drugi, manji lift, koji je u funkciji tek od juče. Upitna je sigurnost ovog lifta, ali i mnogih drugih koji se ne održavaju redovno. Stanari kažu da određen broj komšija ne izmiruje svoje obaveze, te da predsjednik kućnog savjeta to vidi kao “najveći problem” što se lift ne održava redovno.


Nažalost, niko nije želio da javno govori o uzrocima kvara i nesreće, mada stanari kažu da je dovoljno vidjeti “kabinu” i “korpu” lifta na vrhu zgrade, te da stanje u kojem se ona nalazi dovoljno govori o sigurnosti cijelog postrojenja.


Kako je za Zenivablog potvrđeno u porodici, troje povrijeđenih su pušteni na kućno liječenje, a jedna od povrijeđenih osoba ima napuknuće pršljena vrata, a preostalo dvoje manje povrede.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!