FOTO/ FRAGMENTI SA SETA NOVOG BH. FILMA

Okršaj na vrhu Trebevića usred snimanja: Potukli se reditelj i direktor fotografije, a sve zbog...

Kultura06.07.19, 21:51h

Kako je ova borba završila i kakav će rezultat iznjedriti, publika će suditi nakon što pred nju stigne dugometražni igrani film „Sve o ljubavi, knjigama i psima“ koji se ovih dana snima na više lokacija u Sarajevu

 

 

Fotografije sa vrha Trebevića nastale su prije nekoliko dana i donose fragmente sa snimanja novog bh. igranog filma. Osim glumaca u kadru su se u jednom momentu našli reditelj Jasmin Duraković i direktor fotografije Šahin Šišić u svojevrsnoj "kreativnoj razmjeni ideja“...

 

sve-o-lkjp-tuca-1

 

Bio je to mali predah u napornom snimajućem danu, a kako je ova borba završila i kakav će rezultat iznjedriti, publika će suditi nakon što pred nju stigne dugometražni igrani film „Sve o ljubavi, knjigama i psima“ koji se ovih dana snima na više lokacija u Sarajevu.       

 

Riječ je o petom filmu scnariste i reditelja Jasmina Durakovića, a prati priču o Sadi, čovjeku srednjih godina, koji kreće u potragu za ljudima kojima je tokom života pozajmljivao knjige, a nikad mu nisu vraćene. Glavni junak istovremeno upada u rubnu ljubavnu vezu sa puno mlađom djevojkom. Preko drame o ljudskoj egizistenciji priča neočekivano skreće u pravcu uzbudljivog noir krimića.

Ambijent u kojem se dešava ova filmska priča jeste današnje Sarajevo, grad u kojem se uništavaju muzeji i kultura, a caruju korupcija i pravno bezvlašće.

 

Glavne uloge u filmu igraju filmska bh. zvijezda Senad Bašić i mlada glumica Ena Kurtalić, dok se u drugim značajnim rolama pojavljuju: Vanesa Glođo, Izudin Bajrović, Tihomir Stanić, Haris Burina, Mirsad Tuka, Slaven Knezović, Nadine Mičić... Veliku ulogu u ovome filma igra i poznati konceptualni umjetnik Jusuf Hadžifejzović, dok sebe u fimu igraju još i Aleksandar Saša Bukvić, Selma Štrbo, Ivica Pinjuh Bimbo, Mirsad Ćatić Čuperak i drugi.

 

Direktor fotografije u filmu je Šahin Šišić, scenografiju potpisuju Osman Arslanagić i Maja Cerić, kostimografiju Belma Žiško i Adisa Vatreš Selimović, make-up Naida Đekić, dok bi muziku trebao da radi Dado Džihan.

 

Producenti filma su Amira Kudumović (Scena) i Jasmin Duraković (DEPO).

 

Prve kadrove sa seta novog bh. filma možete pogledati u našoj fotogaleriji, a kako je izgledao „kreativni okršaj“ reditelja i direktora fotografije u nastavku teksta...

 

sve-o-lkjp-tuca-2

sve-o-lkjp-tuca-1

sve-o-lkjp-tuca-7

sve-o-lkjp-tuca-6

sve-o-lkjp-tuca-5

sve-o-lkjp-tuca-3

sve-o-lkjp-tuca-8

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još