idealna slastica za vrele dane

Bez pećnice, bez muke! Cheesecake s limunom koji tako paše na +35 stepeni

Auto & Dom06.07.19, 15:47h

Bez pećnice, bez muke! Cheesecake s limunom koji tako paše na +35 stepeni
Evo kako pripremiti ovaj osvježavajući desert

 

Tijekom vrućih ljetnih dana nitko od nas ne voli provoditi mnogo vremena u kuhinji, no svejedno bismo se rado zasladili finim i laganim kolačima i tortama.

 

Srećom, postoji način kako pripremiti ljetnu tortu bez da palimo pećnicu. Dobra je vijest i ta što se naš cheesecake s limunom može pripremiti od lako dostupnih sastojaka koje gotovo uvijek imamo u svojoj smočnici.

 

Evo kako pripremiti ovaj osvježavajući desert.

 

Potrebni sastojci: 


150 grama keksa (preporučujemo Petite kekse, no mogu poslužiti i neki drugi koji u sebi sadrže maslac ) 
50 g maslaca 
20 g šećera 
1 vanilijin šećer 
320 g sira mascarponea 
korica jednog limuna 
limunov sok od iscijeđena tri limuna

 


Priprema: 


1. Od keksa pravimo „koru“ tj. bazu torte, a sve što je potrebno jest samljeti kekse, bilo ručno ili u blenderu, dodati im otopljeni maslac i šećer.

 

2. Dobivenu smjesu potrebno je ravnomjerno rasporediti po odabranom kalupu za tortu i smjestiti na sat-dva u hladnjak kako bi postala čvrsta i kompaktna.

 

Što se tiče pripremanja kreme, potrebno je samo pomiješati preostale sastojke odnosno mascarpone, vanilijin šećer, koricu limuna i limunov sok.


Miješa se sve dok ne dobijemo čvrstu i jednoličnu smjenu, bilo ručno ili uz pomoć električnog miksera. Nakon što se prethodno pripremljena korica dovoljno ohladi, u kalup je potrebno dodati kremu i to je to.

 

Želite li da desert bude posebno osvježavajući, možete ga ukrasiti listićima metvice.

 

Dobar tek!

 

(Zadovoljna, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!