BOJAN GLIŠIĆ UHAPŠEN NA DJELU, PA PUŠTEN

Pop iz Višegrada priznao: Prodavao sam eksploziv! Njegov otac tvrdi: Niko u našoj porodici nije bio kriminalac!

Hronika06.07.19, 12:21h

Pop iz Višegrada priznao: Prodavao sam eksploziv! Njegov otac tvrdi: Niko u našoj porodici nije bio kriminalac!
Pop Glišić tokom saslušanja nije imao branioca, niti je negirao krivicu jer je praktično uhvaćen na djelu

 

 

Bojan Glišić (38), pravoslavni sveštenik Dabrobosanske mitropolije, koji je uhapšen zbog šverca eksplozivom, nakon saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu pušten je na slobodu. Portparol Tužilaštva Neven Kramer za Novosti kaže da se postupak protiv osumnjičenog sveštenika nastavlja, ali da će se braniti sa slobode.


- MUP RS je protiv sveštenika podnio izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Budući da su uz izvještaj već dostavili sve dokaze protiv osumnjičenog, predmetni tužilac je ocijenio da ne postoje razlozi za predlaganje mjere pritvora - rekao je Kramer.


Nezvanično saznaju Novosti da pop Glišić tokom saslušanja nije imao branioca, niti je negirao krivicu jer je praktično uhvaćen na djelu.


Podsjećamo, Glišić je uhapšen u okviru akcije "Lotika" kada je prikrivenim istražiocima Uprave za teški i organizovani kriminal MUP RS prodao određenu količinu eksploziva. Da šok bude još veći, na primopredaju je poveo i svoju djecu, koju je vozio u istom automobilu sa "naručenim" eksplozivom.


U pretresima policija je kod njega pronašla i oduzela dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, rasprskavajuću minu usmjerenog dejstva, takozvani MRUD, više municije različitog kalibra, nekoliko SIM kartica i mobilnih telefona.


Petar Glišić, otac uhapšenog sveštenika, pojedinim medijama je potvrdio da je eksploziv pronađen kod njegovog sina u automobilu.


- Nikad niko u porodici nije bio kriminalac. Normalna smo familija koja nikada nije imala problema sa zakonom, ali u današnje vrijeme sve se može. Od strane policije sve je bilo korektno. Našli su neke stvari koje se ne smiju držati, i to je to. Bojan nikada nije imao problema sa zakonom - rekao je Petar. 

 

SPC BEZ KOMENTARA


IAKO je u okviru akcije pretresen i parohijski dom u Borikama kod Rogatice, gdje je Glišić službovao posljednja dva mjeseca, Srpska pravoslavna crkva se i dalje ne oglašava povodom ovog nezapamćenog skandala. 


Na upit iz Novosti dva dana niko nije odgovorio, a zaposleni u Dabrobosanskoj mitropoliji navode da niko, sem mitropolita Hrizostoma, nema pravo da daje izjave za medije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!