video/ potresno i dirljivo

Život ih je rano razdvojio, a onda je sestru ugledao nakon 34 godine u reportaži o beskućnicima: 'Jedva čekam da je zagrlim...'

Lifestyle04.07.19, 17:15h

Život ih je rano razdvojio, a onda je sestru ugledao nakon 34 godine u reportaži o beskućnicima: 'Jedva čekam da je zagrlim...'
Puno je toga što sestra i brat moraju nadoknaditi. Dijele istog oca, ali od života su dobili sasvim različite karte

 

Gledajući reportažu o beskućnicama koje u strašnim uvjetima žive u predgrađu Beograda, Stipo Jeleč prepoznao je svoju davno izgubljenu sestru. Javio se redakciji emisije Provjereno i s reporterkom Majom Medaković krenuo u potragu koju je čekao duge 34 godine.

 

Odrastao je uz tajnu o kojoj u njegovoj obitelji nitko nije pričao. Njegov otac dobio je još jednu kćer i nikad nije govorio o tome, a Stipo je to saznao od druge djece. Otac je, kaže Stipo, bio autoritet, netko koga se bezuvjetno poštuje i ne propituje.

 

Susret o kojem je sanjao cijelo djetinjstvo dogodio se jednog sparnog popodneva krajem srpnja 1984., kada ju je u selu vidio, prišao joj i upitao je za ime. Od tada su se vidjeli možda još jednom ili dva puta. On je otišao u Sloveniju, dok je Dragicu život odveo u Beograd.

 

"Sve te godine sam pokušao nekako saznati što je s njima, jesu li živi, gdje žive, kako žive. Raspitivao sam se, ali nikada nisam mogao dobiti nikakav odgovor", rekao je Stipo pred kamerama Provjerenog. Sve dok ju nije primijetio u reportaži o majci i kćeri koje žive u groznim uvjetima, bez kupaone i vode na kraju grada, u hrđavom vagonu trolejbusa. Želja da vidi svoju sestru konačno se ispunjava.

 

"Jedva čekam taj trenutak da je mogu zagrliti, da joj kažem 'gdje si, sestro' poslije toliko godina", rekao je Stipo vozeći se prema svojoj davno izgubljenoj sestri. Ono što je tolike godine čekao dogodilo se pred kamerama Provjerenog.

 

Puno je toga što sestra i brat moraju nadoknaditi. Dijele istog oca, ali od života su dobili sasvim različite karte. Stipo je već s 21 godinom sebi sagradio kuću, a ona posljednja tri desetljeća svojim domom naziva stari trolejbus iznutra zazidan ciglama.

 

"Ne mogu doći sebi. Kako jednostavno preživjeti u ovim uslovima? Kako ljudi uspijevaju preživjeti? To je meni neshvatljivo", rekao je Stipo nakon što je uživo vidio u kakvim uvjetima žive Dragica i njezina majka. Sreću zbog pronalaska sestre zamijenila je briga i tjeskoba, osjećaj nemoći. Uživo je, kaže, i gore i teže od onoga što je vidio na televiziji.

 

Uvodni video pogledajte ovdje

 

Kako je izgledao susret brata i sestre vrijedan filmskog scenarija, pogledajte u reportaži Maje Medaković, večeras u emisiji Provjereno u 22:40 na Novoj TV.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!