Najavili proteste u bh. prijestolnici

Radnici Aluminija krenuli za Sarajevo, idu pred zgradu Vladu FBiH

Hronika04.07.19, 10:27h

Radnici Aluminija krenuli za Sarajevo, idu pred zgradu Vladu FBiH
Nakon jučerašnje objave Uprave tvrtke da je Aluminij izgubljen i da se tek nekim čudom može spasiti od gašenja proizvodnje, radnici su uputili pismo u kojem traže spas poduzeća

 

U pismu javnosti Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija navodi se kako vremena više nema.

 

Radnici mostarskog Aluminija održat će mirne prosvjede danas u Sarajevu pred zgradom Vlade Federacije koja će održati svoju redovnu sjednicu, potvrđeno jje za portal Bljesak.info.

 

Naime, nakon jučerašnje objave Uprave tvrtke da je Aluminij izgubljen i da se tek nekim čudom može spasiti od gašenja proizvodnje, radnici su uputili pismo u kojem traže spas poduzeća. U pismu javnosti Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija navodi se kako vremena više nema.

 

''Pitanje je sata kada će sve sletjeti u ponor. Otvorite oči, zanemarite politička prepucavanja i bildanje mišića preko leđa radnika koji strepe od propasti nekadašnjeg giganta, procesuirajte sve odgovorne krivce koji su doveli tvornicu u ovakvo stanje samo nas spasite'', navodi se.

 

Podsjećamo, direktor Aluminija Dražen Pandža objavio je jučer kako će se pogoni početi gasiti prve minute u subotu i da je ovo poduzeće zauvijek izgubljeno. Jučer je zasjedao i Nadzorni odbor, ali nije bilo nikakvih zaključaka. Barem je javnost ostala uskraćena za informacije.

 

 

(Bljesak.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!