Incident u Istočnom Sarajevu

Sijevale šake, razbijale se arkade: U kafani se potukli inspektori SIPA i Granične policije, evo gdje je 'puklo'

Hronika29.06.19, 14:20h

Sijevale šake, razbijale se arkade: U kafani se potukli inspektori SIPA i Granične policije, evo gdje je 'puklo'
Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrđeno je da su službenici PU Istočno Novo Sarajevo u petak naveče intervenisali u ugostiteljskom objektu u Hilandarskoj ulici nakon što im je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u kojem su učestvovale tri osobe

 

Policija iz Istočnog Sarajeva intervenisala je prošlog vikenda u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu, nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba čiji glavni akteri su bili dvojica inspektora SIPA sa jedne, te inspektor Granične policije BiH sa druge strane.

 

Kako piše Faktor.ba sve se odigralo u petak oko 20 sati u klubu “Apartman” u Hilandarskoj ulici u Lukavici, a deblji kraj u okršaju izvukao je inspektor SIPA iz Tuzle B. H., kojeg je inspektor Granične policije I. P. sa Sokoca, nakon svađe, udario šakom i razbio mu arkadu.

 

“Popili, pa dobacivali”

 

Iako se neposredno nakon ovog događaja spominjalo da je do sukoba navodno došlo zbog nacionalne netrpeljivosti, Faktor iz dobro obaviještenog izvora saznaje da je povod za raspravu koja je prerasla u tuču bio sasvim drugačiji.

 

“Ovaj inspektor sa Sokoca u kafić je došao sa suprugom, koja je trudna, a sa njima je bila i njena majka. Ova dvojica iz SIPA su tu već sjedili i bili su popili. Nešto su neprimjereno dobacili i on ih je upozorio da mu je to supruga i da paze šta govore. Oni su, međutim, nastavili i tu su se “pokoškali”. Odjednom se zakuhalo i ovaj iz Tuzle je završio s razbijenom arkadom”, ispričao je izvor.

 

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrđeno je da su službenici PU Istočno Novo Sarajevo u petak naveče intervenisali u ugostiteljskom objektu u Hilandarskoj ulici nakon što im je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u kojem su učestvovale tri osobe.

 

“Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Na osnovu prikupljenog operativnog materijala konstatovano je da su lica B. H. i V. A. verbalno vrijeđali lica koja su se nalazila u društvu lica inicijala I. P.  Lice I. P. ih je upozorilo da to ne čine, a zatim nasrnulo na lice B. H. zadavši mu povredu u predjelu glave. Takođe, prema raspoloživim operativnim saznanjima nacionalna netrpeljivost nije bila uzrok ovog događaja. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uz čiji nadzor policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja i dokumentovanja predmeta”, naveli su iz PU istočno Sarajevo.

 

Unutrašnja istraga

 

Nezvanično, u vrijeme sukoba nijedan od policijskih službenika, koji se inače međusobno poznaju, nije bio na dužnosti.

 

Ipak, o događaju su obaviješteni odjeli za unutrašnju kontrolu obje policijske agencije.

 

“Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije BiH, provodi aktivnosti iz svoje nadležnosti, u postupku preliminarnog ispitivanja navoda vezanih za informaciju o događaju koji se dogodio 21. juna 2019. godine u ugostiteljskom objektu u Istočnom Novom Sarajevu, a u kojem je učestvovao pripadnik GPBiH, u vrijeme kada nije bio na dužnosti”, navodi se u odgovoru Granične policije BiH.

 

Luka Miladinović, portparol Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) takođe je kazao da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu ove policijske agencije provodi svoju istragu vezano za ovaj događaj.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još