Reorganizacija postojećih interventnih snaga

Vlada RS-a utvrdila pet amandmana kojima se briše rezervni sastav policije

Front25.06.19, 13:40h

Vlada RS-a utvrdila pet amandmana kojima se briše rezervni sastav policije
Amandmani su usvojeni jučer na telefonskoj sjednici, a danas su podijeljeni poslanicima u Narodnoj skupštini RS-a

 

Vlada Republike Srpske (RS) je na telefonskoj sjednici utvrdila pet amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima se brišu članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije RS-a. 

 

U obrazloženju prvog amandmana navedeno je da je MUP RS-a u proteklom periodu proveo dodatne analize i utvrdio da su za uspostavljanje rezervnog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se on stavio u operativnu funkciju. 

 

- Ministarstvo će u narednom periodu izvršiti reorganizaciju postojećih interventnih snaga te će na ovaj način biti u mogućnosti brže i efikasnije odgovoriti na sve bezbjednosne izazove s kojima se suočavamo i koje možemo očekivati u narednom periodu - navedeno je u obrazloženju. 

 

Amandmani su usvojeni jučer na telefonskoj sjednici, a danas su podijeljeni poslanicima u Narodnoj skupštini RS-a. 

 

O Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima trebalo bi danas da se raspravlja u parlamentu RS. 

 

Iz MUP-a RS su jučer naveli da su iz tog zakona povučeni članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije RS-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!