Imenovan za novog direktora

Magoda: Primarni cilj uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84

Hronika24.06.19, 16:56h

Magoda: Primarni cilj uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84
Najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih

 

Kenan Magoda novi je direktor KJP ZOI’84 OCS koji je na tu poziciju došao s pozicije izvršnog producenta Sarajevo Film Festivala i generalnog menadžera marketinške agencije.  

 

U uspješnoj menadžerskoj karijeri, kako se navodi u saopćenju za javnost preduzeća ZOI’84, vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje, a široj javnosti je poznat i kao direktor RK "Bosna" iz najuspješnijeg perioda tog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju bh. sporta. Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj. 

 

 - Iako je ZOI’84 preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, sa velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, rado sam prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvučem iz krize i od njega napravim ozbiljnu tržišno orjentisanu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine - izjavio je Magoda.  

 

Svjestan je, kaže, da neće biti lako, ali da je kao finansijski neovisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno. 

 

 - Nemam sumnje da ćemo uspjeti u tome, i uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, ali i svih građana koji godinama gledaju stagnaciju i propadanje olimpijskih simbola našeg grada - dodao je Magoda. 

 

Primarni cilj će biti uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84. U prvim danima mandata će, kako je dodao, napraviti analizu trenutnog stanja u preduzeću i sve informacije podijeliti sa građanima. 

 

 - Javno preduzeće ZOI’84 osnovano je kako bi njegovalo i gradilo brend zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu prije 35 godina, koje osim suvenira u gradu, ni na koji način nisu njegovane. Želja mi je da ove istinske vrijednosti vratimo kroz rad ZOI’84 te da ponovo zažive na našim olimpijskim planinama - kazao je Magoda.  

 

Prema njegovim riječima, najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih. Magoda smatra da se daleko više može ponuditi i lokalnom stanovništvu i turistima, najprije sanirajući greške koje su se godinama nakupljaje u radu ovog preduzeća, a onda i postavljanjem novih principa u skladu sa važećim međunarodnim standardima. 

 

Dodao je da generacije rođene u vrijeme i nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu trebaju preuzeti odgovornost u stvaranju budućih uspjeha u svim segmentima društva, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJP "ZOI’84" OCS. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!