nakon puno buke u javnosti

MUP RS-a odustao od rezervnog sastava policije! Umjesto toga, uspostavljaju...

Hronika24.06.19, 14:23h

MUP RS-a odustao od rezervnog sastava policije! Umjesto toga, uspostavljaju...
Navode da je Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo da reorganizuje svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove s kojima se suočava u Republici Srpskoj

 

Republika Srpska povlači članove Prijedloga zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji se odnose na uspostavu rezervenog sastava policije, te najavljuje da će uspostaviti žandarmeriju. 

 

- S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske koji se nalazi u proceduri u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije - saopćeno je danas iz entitetske policije.

 

U budućem periodu, kako se dodaje, Ministarstvo unutrašnjih poslova će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva. 

 

Navode da je Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo da reorganizuje svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove s kojima se suočava u Republici Srpskoj, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcionisanja Jedinice za podršku promijeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom Ministarstva unutrašnjih poslova, prevashodno mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji. 

 

- Na ovaj način, smatramo da Ministarstvo unutrašnjih poslova sa dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizovanim snagama može da odgovori na bezbjednosne izazove u budućem periodu koji će biti stavljeni pred policiju - tvrde u saopćenju iz entitetske policije.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još