OD 1. DO 5. JULA U MUZEJU KNjIŽEVNOSTI

Prva samostalna izložba Amele Hadžimejlić, apsolventa na ALU u Sarajevu

Kultura24.06.19, 10:37h

Prva samostalna izložba Amele Hadžimejlić, apsolventa na ALU u Sarajevu
Tokom studija radi na afirmaciji tehnike makrame u tri vida stvaranja produkt dizajna - namještaj, odjevni predmeti i accessoire, te pokreće svoj brend pod nazivom Meta design, gdje nastavlja stvarati predmete radeći sa tehnikom makrame i metalom

 

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu, u ponedjeljak, 1. jula, održat će se prva samostalna izložba Amele Hadžimejlić, aspolventa na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku za produkt dizajn.


Otvorenje će se održati u 20 sati.a izložba će trajati do 5. jula ove godine.

 
Amela Hadžimejlić radila je  kao volonter na SOS festivalu dizajna, kao izlagač na Workshop ebru - tehnika slikanja na vodi, te je izlagala na nekoliko izložbi i sajmova.


Godine 2018. izlaže na Sajmu namještaja u Skenderiji, te na III internacionalnom bijenalu studentskih radova u Češkoj (Brno), gdje je njen rad ušao u nominacije za nagradu.


Tokom studija radi na afirmaciji tehnike makrame u tri vida stvaranja produkt dizajna - namještaj, odjevni predmeti i accessoire, te pokreće svoj brend pod nazivom Meta design, gdje nastavlja stvarati predmete radeći sa tehnikom makrame i metalom.  

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!