VIDEO/ 'KUPI NAS ALI'

Bogati šeik stigao u Bosnu sa vrećama novca... Šta u ovoj priči rade Halid Bešlić, Amar Osim, Sejo Sexon, reperica Sassja...?

Showbizz21.06.19, 16:07h

Bogati šeik stigao u Bosnu sa vrećama novca... Šta u ovoj priči rade Halid Bešlić, Amar Osim, Sejo Sexon, reperica Sassja...?
Upoznajemo šeika koji stiže u Bosnu s vrećama novca, spreman potrošiti ih na izvore čiste vode, hotele, gradove, nogometne klubove i ostale "prirodne ljepote"...

 

Početkom tjedna Zabranjeno pušenje je objavilo video spot za pjesmu "Kupi nas Ali", treći singl s albuma "Šok i nevjerica". Album je dostupan za besplatan download na službenoj web stranici Zabranjenog pušenja.


Spot za pjesmu "Kupi nas Ali" bilježi izuzetnu gledanost na YouTube-u. Dokazani majstor pripovijedanja uz muziku, autor iz čijih smo pjesama upoznali i zavoljeli galeriju autentičnih sarajevskih likova, Sejo Sexon, i ovoga puta uspio nas je iznenaditi. Upoznajemo šeika koji stiže u Bosnu s vrećama novca, spreman potrošiti ih na izvore čiste vode, hotele, gradove, nogometne klubove i ostale "prirodne ljepote".


U spotu za ovu pjesmu, pojavljuju se teško spojive ličnosti - tuzlanska reperica Sassja, legendarni pjevač narodne muzike Halid Bešlić i trener FK "Željezničar" Amar Osim.


Kao i mnoge druge pjesme Pušenja i ova "citira" našu svakodnevicu. "Kupi nas Ali" je pjesma koja govori o svima nama u regiji i tome kako se jeftino prodajemo, a u spotu smo je lokalno "obojili" i našim autentičnim bosanskim likovima, pa su nam specijalni gosti bili reperica Sassja, koja i pjeva u ovoj pjesmi, kao i Halid Bešlić i Amar Osim, trener FK "Željezničar" - kaže Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja.


Spot je režirao Danilo Šerbedžija, a kako su Sejo i Pušenje povezali sve ove likove u jednu priču, pogledajte u spotu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još