odluke sa sjednice

VSTV BiH imenovao rukovodeće nosioce pravosudnih funkcija: Evo ko će krojiti bh. pravosuđe

Hronika20.06.19, 14:37h

VSTV BiH imenovao rukovodeće nosioce pravosudnih funkcija: Evo ko će krojiti bh. pravosuđe
Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je drugog dana sjednice, koja se održava 19., 20. i 21. juna 2019. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju rukovodećih nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

 

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su:

 

Almina Čilić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Konjicu;
Zdenka Filipović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Čapljini; 
Enes Selman, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Sanskom Mostu.
 

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

 

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!