Porodična tragedija potresla Srbiju

Usmrtila sina pa pokušala izvršiti samoubistvo: U oproštajnom pismu napisala ove tri strašne riječi

Hronika20.06.19, 08:25h

Usmrtila sina pa pokušala izvršiti samoubistvo: U oproštajnom pismu napisala ove tri strašne riječi
Nikada se nisu svađali niti su imali porodičnih problema, osim teških zdravstvenih, kazale su komšije

 

Porodična tragedija, u kojoj je Ilona D. (83) usmrtila sina Andraša D. (60) tako što mu je dala preveliku dozu lijekova, dogodila se danas u Novoj Crnji.

 

Žena je u oproštajnom pismu ostavila jasnu poruku.

 

- Iz Policijske uprave u Zrenjaninu navode da je u tragediji preminuo Andraš D. (60). Njegovo tijelo bez znakova života pronađeno je u porodičnoj kući u Novoj Crnji. Starica je zatečena u svjesnom stanju. U toku je policijski uviđaj - prenosi Telegraf.rs iz PU u Zrenjaninu.

 

Istragom je otkriveno da je majka usmrtila sina prevelikom dozom bensedina i da mu je vezala kesu oko vrata, a zatim je i sama pokušala izvršiti samoubistvo popivši tablete.

 

- Nikada se nisu svađali niti su imali porodičnih problema, osim teških zdravstvenih. Ilona je slomila kuk i otad joj je bilo još teže da brine o sinu Andrašu, koji je u invalidskim kolicima još iz djetinjstva. Ne možemo da vjerujemo da se ovo dogodilo, niko nije slutio da su željeli ovako završiti - rekle su komšije za Telegraf.rs.

 

Kako prenosi Telegraf.rs, majka i sin živjeli su u teškim uvjetima i bili su lošeg zdravstvenog stanja, imali su zdravstvenu njegu jer je starica nepokretna i nalazi se u kolicima. Prema nezvaničnim informacijama, majka i sin su željeli izvršiti samoubistvo, jer je na stolu pronađeno oproštajno pismo u kojem, između ostalog, stoji: "Ne okrivljujte nikoga."

 

Pretpostavlja se da su se na ovaj stravičan čin odlučili zbog teške bolesti, jer su oboje bili lošeg zdravstvenog stanja.

 

Andraš D. je od ranog djetinjstva bio paraplegičar, nakon smrti oca, brigu o njemu je preuzela majka, koja je prije nekoliko godina pala i teško povrijedila kičmu, pa joj je, kako kažu komšije, sve teže bilo da brine o sebi i Andrašu.

 

O njihovom zdravstvenom stanju računa je vodila žena, koja je dolazila kako bi pomogla Iloni i Andrašu, ona je danas u ranim jutarnjim satima zatekla stravičnu scenu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!