evo kako se ljetuje na bh. moru

Šta kažu turisti koji su otvorili sezonu u Neumu: Baš je lijepo, voda čista, mirno, nema gužve...

Hronika20.06.19, 08:13h

Šta kažu turisti koji su otvorili sezonu u Neumu: Baš je lijepo, voda čista, mirno, nema gužve...
Inače u Neumskom zalivu, koji predstavlja jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadransko more, registrirano je sedam vrsta za ljude bezopasnih ajkula

 

Spas od visokih temperatura, ovih dana bh građani ali i turisti pronalaze u jedinom bh. gradu na moru. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda temperatura mora iznosi oko 26 C. I dok gosti uživaju u ugodnoj temperaturi mora i ne tako velikoj gužvi, turistički radnici zadovoljno trljaju ruke, očekuju i više nego dobru sezonu - piše N1.

 

Dolaskom ljeta, neumske plaže polako se pune kupačima. U morskim radostima uživaju sve generacije, od najmlađih do najstarijih. I dok jedni većinu vremena provode u vodi, oni drugi radije biraju šetnju plažom i sunčanje.

 

"Došao sam iz Švedske, prvi put sam ovdje, lijepo je, lijepo je vrijeme. Boravimo u Makarskoj, ali smo na dan otišli do Dubrovnika, a u Neumu ćemo biti nekoliko sati", kazao nam je jedan turista iz Švedske.

 

"Sve je odlično, perfektno, voda je odlična. Ovdje smo na sedam dana, ali mislim da ćemo ostati i više", kazao je Mirzet Muminović iz Tuzle.

 

"Na odmoru sam i baš je lijepo, voda čista, mirno, nema gužve", dodala je Ferida iz Sarajeva.

 

Mir neumskih kupača nisu narušile ni najnovije snimke morskih pasa na Jadranu. Inače u Neumskom zalivu, koji predstavlja jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadransko more, registrirano je sedam vrsta za ljude bezopasnih ajkula.

 

Pitali smo kupače boje li se ajkula i evo šta su nam kazali:
"To je rijetka pojava da dođu, samo ako ih krv privuče."
"Naravno da se bojim, ali mislim da neće ovamo doći."

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još