spremite živce za haos na putu

Kolaps na M-17 i obilaznici: Kilometarske kolone, nervozni vozači, vrućina...

Hronika19.06.19, 18:51h

Kolaps na M-17 i obilaznici: Kilometarske kolone, nervozni vozači, vrućina...
Zbog ogromnog broja automobila, kamiona, autobusa, koji pristižu iz oba smjera i saobraćaju najfrekventnijim putem M-17, nastao je potpuni kolaps

 

 


Najfrekventniji granični prijelazi u srcu sezone godišnjih odmora ništa su u odnosu na haos koji vlada cijeli dan na magistralnom putu M-17, a sve zbog rekonstrukcije tunela ''Vranduk'' koja je počela u novembru prošle godine - piše Avaz.

 

Naime, zbog asfaltiranja dijela regionalnog puta Zenica - Tetovo - Nemila, tačnije onog u Nemili, a koji se, inače, koristi kao alternativa ukoliko želite izbjeći haos ispred tunela ''Vranduk'', danas je kompletan saobraćaj bio preusmjeren na M-17, odnosno kroz tunel.

 

Zbog ogromnog broja automobila, kamiona, autobusa, koji pristižu iz oba smjera i saobraćaju najfrekventnijim putem M-17, nastao je potpuni kolaps. U borbi sa strpljenjem, na visokim temperaturama, nervozni vozači automobila u već formiranim kilometarskim kolonama maštaju da se na improviziranom semaforu pokaže zeleno svjetlo.

 

Kolona koja je stvorena na magistralnom putu iz pravca Žepča stigla je čak do Topčić-Polja, što i najbolje svjedoči kakav je haos vladao na ovoj dionici.

 

Zbog svega navedenog, situaciju su pokušali kontrolirati policijski službenici MUP-a ZDK, koji su regulirali saobraćaj i svakodnevno su ispred tunela ''Vranduk'' i omogućavaju da sve protječe bez problema.

 

Dobre vijesti stižu za sve one koji planiraju putovati ovom dionicom ili su u koloni, budući da je saobraćaj konačno počeo prolaziti kroz Nemilu, odnosno obilaznicu, potvrđeno je za “Avaz” iz policije.

 

⁃ Prije sat završeno je asfaltiranje i stvoreni su uvjeti da se omogući saobraćaj za putnička vozila kroz Nemilu. Zavisno od situacije, vidjet ćemo hoće li i lakša teretna vozila, također, biti preusmjerena na alternativni put. Sada će, zasigurno, biti rasterećen saobraćaj kroz tunel - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

 

Podsjetimo, rok za završetak radova na tunelu ''Vranduk'', kada bi ovaj haos trebao postati prošlost, jeste mart naredne godine.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još