'Rešetali' pitanjima bivšeg predsjednika UEFA-e

Michel Platini nakon višesatnog saslušanja pušten iz pritvora

Sport19.06.19, 09:36h

Michel Platini nakon višesatnog saslušanja pušten iz pritvora
Pored Platinija, policija je također saslušala i Sophiea Diona, bivšeg savjetnika francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja za sport

 

Francuska policija u utorak ujutro uhapsila je nekadašnju nogometnu zvijezdu i bivšeg predsjednika Evropske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija i saslušavala ga više sati.

 

Mediji su u ponoć objavili da je 63-godišnji Platini ponovo na slobodi.

 

Platini je saslušavan zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitom dodjeljivanju domaćinstva svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

 

- Dugo je trebalo. S obzirom na brojna pitanja, moralo je dugo trajati. Pitali su me o Evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj, Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine,  Svjetskom prvenstvu u Kataru, o Međunarodnoj nogometnoj federaciji FIFA -  kazao je nakon saslušanja vidno umorni Platini, oko jedan sat ujutro.

 

Pored Platinija, policija je također saslušala i Sophiea Diona, bivšeg savjetnika francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja za sport.

 

Pod istragom nalazi se i Claude Gueant, generalni sekretar Sarkozyja, koji je osumnjičen, ali trenutno je još uvijek na slobodi.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!