VIDEO/ PROŠLOST MOŽE DA SE NADJAČA

Branislav Trifunović o BiH: U Sarajevu, koje je najnapaćeniji grad, nikad nisam doživio mržnju, a mogao sam...

Front19.06.19, 11:19h

Branislav Trifunović o BiH: U Sarajevu, koje je najnapaćeniji grad, nikad nisam doživio mržnju, a mogao sam...
Osvrćući se na nedavni događaj u Hrvatskoj, tačnije na Braču, kada su napadnuti sezonci iz Srbije, Trifunović je govorio o mržnji koju političari u državama ex-Jugoslavije "njeguju" i podstiču svih ovih godina nakon krvavog raspada zajedničke države, te da se zbog toga i dešavaju pojedini incidenti

 

Glumac Branislav Trifunović bio je gost "Pressinga" na N1 televiziji, a neposredan povod za razgovor bili su višemjesečni konstantni protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije, koji imamu za cilj promjenu vlasti u ovoj državi.


Trifunović smatra da ja budućnost protesta na ulici, a ne u šatorima i ocenjuje da je oštrica otupjela ulaskom političara u protestna okupljanja građana Srbije.


- Ali, ova vlast je toliko zla i toliko odvratna, da je čak i ovakva opozicija bolja - navodi Trifunović.


Samtra i da Srbija trenutno ima najgoru moguću vlast na svijetu, a nade polaže u paralelnu pobunu - da neki novi mladi ljudi, studenti dignu neki novi bunt.


- Ne postoje ti šatori, te stranke, ti političari, ne postoji to na šta će Vučić reagovati, osim na ljude na ulici - ističe gost Pressinga.

 

Upitan kako doživljava prijetnje upućene njemu i njegovom bratu, Sergeju Trifunoviću, kaže da u jednom trenutku nije bilo prijatno, "da se u jednom se trenutku malo okrećete kad šetate gradom". Neke od njih, s društvenih mreža, su procesuirane.


- Vjerujem da je našim roditeljima najgore od svega, kaže. "Dođe do mene neko ko kaže - nemoj, jer znaš biće ovo ili ono... Oni pokušavaju da vas ućutkaju... Bilo je raznih drugih načina, ali ne bih sada o tome - kaže Trifunović.


Međutim, osvrćući se na nedavni događaj u Hrvatskoj, tačnije na Braču, kada su napadnuti sezonci iz Srbije, Trifunović je govorio o mržnji koju političari u državama ex-Jugoslavije "njeguju" i podstiču svih ovih godina nakon krvavog raspada zajedničke države, te da se zbog toga i dešavaju pojedini incidenti.


Ipak, smatra da se prošlost može prevazići i kaže da on lično nikada nije doživio bilo kakvu neugodnost ni u Hrvatskoj, ni u Bosni i Hercegovini, a bilo je situacija kada se to možda moglo desiti...


- U Sarajevu, koje je vjerovatno najnapaćeniji grad, apsolutno nikad nisam doživio mržnju, niti bilo kakvu uvredu, a mogao je neko da reaguje i da mi zamjeri to što dolazim odakle dolazim... Uvijek sam sretao samo vedre i nasmijane ljude... Mi kao društvo moramo da završimo sa svojom prošlošću da bismo krenuli ka budućnosti. Mi nemamo budućnost, zato što nismo završili sa svojom prošlošću! I dalje branimo svoje zločince, i svako brani svoje zločince, a moramo da ih stavimo u fioke u koje pripadaju - ističe Trifunović.


Kompletan razgovor pogledajte u priloženom videu...       

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još