Alija Budnjo odgovorio predsjedavajućem Skupštine KS

Konakoviću, ne možeš mene reketirati, ti si meni dužan pare... Moji hoteli se uredno snabdijevaju vodom!

Front18.06.19, 19:26h

Konakoviću, ne možeš mene reketirati, ti si meni dužan pare... Moji hoteli se uredno snabdijevaju vodom!
Ovaj kompleks ne može zavisiti ni od koga, pa ni od Elmedina Konakovića, on ne zna da hoda a kamoli da pravi biznis. On je jedan veliki manipulator, kaže Budnjo

 

Nakon što je KJKP Vodovod i kanalizacija potvrdila da su hotelu Terme Ilidža isključili sa vodovodnog sistema i nakon što je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković na svom Facebook profilu napisao da su plaćali manje nego što su trošili oglasio se i vlasnik hotela Alija Budnjo.

 

Budnjo je za Faktorr kazao kako se njegovi hoteli uredno snabdijevaju vodom.

 

- Ja ne znam, nisam upoznat o isključenjima, mi smo redovno snabdjeveni vodom. Bio nam je isključen hotel Hercegovina, mi smo uputili dopis i oni su nam se izvinili, rekli su da je to urađeno greškom. Mi imamo redovno snabdijevanje vodom. Ja neću da komentarišem komentare zlobnih ljudi, ja se samo Boga bojim i Bogu sam ponizan, a takvi kao Elmedin Konaković meni ne mogu ništa – istakao je Budnjo.

 

Kazao je da će, "ukoliko to bude potrebno, u svoje hotele dovesti vodu iz druge države".

 

-Nisam ovisan i neću dozvoliti da ikada budem ovisan o bilo kome, već samo o dragom Bogu. A Elmedin Konaković neka priča šta god hoće, ničija nije krčevina Vodovod i kanalizacija, Elektrodistribucija, Rad, Park. Hvala Bogu, ja sam odavno u biznisu i znam kako se postavljati, ja ne ovisim ni o kome, niti od jednog pojedinca, već samo od dragog Boga – kaže Budnjo.

 

Vlasnik hotela pozvao je upravu ViK-a da im donesu na uvid dokaze da su oni potrošili jedan kubik vode a da nisu platili.

 

- Mi smo tužili Vodovod i kanalizaciju za nastalu štetu u 2017. godini, za oko dva miliona, zbog nedostatka vode u hotelima Ilidža i to ćemo na sudu dokazati, koliki smo prihod imali u 2016. koliki u 2017, a koliki u 2018. godini. I od tada smo mi krenuli i stabilizovali se sa strujom i vodom i sa odvozom smeća. Ovaj kompleks ne može zavisiti ni od koga, pa ni od Elmedina Konakovića, on ne zna da hoda a kamoli da pravi biznis. On je jedan veliki manipulator. Neka on priča, ja znam da on ne voli sposobne i bogate ljude, on vole one koji mu se ulizuju, ja mu se ne ulizujem i mene ne može reketirati. Ostale hotele vi procijenite da li ih reketira, mene ne može. Ja samo Allaha uvažavam – kaže Budnjo.

 

On tvrdi kako je Konaković njegovim hotelima dužan 200.000 maraka.

 

- Dok je bio direktor Košarkaškog saveza BiH ostao je dužan 180 hiljada maraka, a dok je bio direktor Košarkaškog kluba Bosna 20 hiljada, dovodio je svoje igrače i klubove. Dobili smo ga na prvostepenoj presudi, a čekamo sad drugostepenu. On je pozivan na sud i on je priznao da nije platio. I zbog toga on sve ovo radi hotelima. A što se tiče vode, neka dokažu da su hoteli Ilidža potrošili jedan litar a da nismo platili ja plaćam milione kubika – zaključuje Budnjo.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 104

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još