Kantonalni sud u Sarajevu

Dario Delibašić ostaje u pritvoru

Hronika17.06.19, 15:38h

Dario Delibašić ostaje u pritvoru
Tužiteljica Maja Pašić je na istom ročištu istakla da pritvor treba produžiti zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, a što je Sud, očito, i prihvatio

 

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Tužilaštva te Dariju Delibašiću produžio pritvor još dva mjeseca, potvđeno je za Oslobođenje iz Tužilaštva KS-a.

 

Delibašić je, podsjećamo, osumnjičen za razbojništvo i otmicu državljanina BiH i Turske Tamera K, a danas na sjednici Vijeća Kantonalnog suda Sarajevo na kojoj se raspravljalo o prijedlogu Tužilaštva za produženje pritvora, nije sporio da je posudio vozilo i iznajmio vikendicu drugovima iz Srbije. No, on i njegov branilac Zlatko Ibrišimović negirali su da je Delibašić bio upoznat s namjerama osoba koje su izvele ova krivična djela.

 

Tužiteljica Maja Pašić je na istom ročištu istakla da pritvor treba produžiti zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, a što je Sud, očito, i prihvatio.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!