FOTO/ Gore nego 2014.

Gradić na sjeveru BiH u roku od sat vremena potpuno potopljen: Proglašeno vanredno stanje!

Hronika17.06.19, 09:43h

Gradić na sjeveru BiH u roku od sat vremena potpuno potopljen: Proglašeno vanredno stanje!
Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad

 

Jako nevrijeme koje je pogodilo opštinu Kostajnica pričinilo je znatnu materijalnu štetu, izlile su rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u rijeke.

 

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje nakon sinoćnjeg nevremena, a već danas bi trebalo da bude imenovana komisija za procjenu štete.

 

"Oko 21.00 čas počela je da pada kiša i u roku od sat vremena kompletan grad je `plivao`, više nego 2014. godine. Obilaskom terena konstatovali smo da su odnesena tri mosta na rječici Taviji i da se pojavilo klizište u selu Petrinja koje ugrožava jedan stambeni objekat", rekao je Bundalo.

 

Prema njegovim riječima, porodica iz ovog objekta je iseljena, a danas će biti traženo rješenje za ovaj problem.

 

Načelnik opštine je dodao da je sa direktorom Civilne zaštite Republike Srpske Miletom Međedom dogovorio da Kostajnici budu proslijeđene pumpe i sušilice jer je voda ušla u veći broj objekata.

 

Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad.

 

Svi potrošači na području opštine Kostajnica bili su bez električne energije oko dva sata.

 

U Kostajnici trenutno ne pada kiša, snabdijevanje električnom energijom je uredno, a voda se povlači.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još