iz ohr-a najavili

Upravni odbor PIC-a o trenutnoj situaciji u BiH na sastanku 17. i 18. juna

Front16.06.19, 16:18h

Upravni odbor PIC-a o trenutnoj situaciji u BiH na sastanku 17. i 18. juna
Konferencija za medije visokog predstavnika Valentina Inzka i prvog zamjenika visokog predstavnika Michaela Scanlana planirana je u utorak, nakon okončanja sastanka Upravnog odbora PIC-a

 

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) sastat će se u Sarajevu 17. i 18. juna kako bi razmotrili trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini - najavljeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR). 

 

Kako se navodi, u ponedjeljak, 17. juna Upravni odbor Vijeća za provedbu mira razgovarat će o sveukupnoj situaciji u državi, sa fokusom na činjenicu da vlast još nije formirana. 

 

U utorak, 18. juna politički direktori će se sastati sa Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

 

Konferencija za medije visokog predstavnika Valentina Inzka i prvog zamjenika visokog predstavnika Michaela Scanlana planirana je u utorak, nakon okončanja sastanka Upravnog odbora PIC-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!