program je takmičarskog karaktera

Praznik sedme umjetnosti u gradu na Uni: Otvorene prijave za Prvi Bihać Avantura Film Festival

Mediji16.06.19, 12:40h

Praznik sedme umjetnosti u gradu na Uni: Otvorene prijave za Prvi Bihać Avantura Film Festival
Festival je usmjeren ka svim socijalnim kategorijama i tematski podijeljen na dugometražne i kratke igrane filmove, dokumentarne, historijske i retro filmove, studenske filmove i dječije programe

 

Otvorene su prijave za Prvi Bihać Avantura Film Festival.


Mogu se prijaviti dugometražni i kratki igrani filmovi, dokumentarci, filmovi za djecu i mlade, turistički filmovi svih vrsta, kao i self-made filmovi zaljubljenika u putovanja i film. 

 

BIHAĆ AVANTURA FILM FESTIVAL -„AVANT&UNA“ preferira filmske žanrove avanturističkog karaktera svih profila. Prijave za filmove mogu se vršiti preko platforme FILM FREEWAY, dok sve daljnje informacije o festivalu možete pratiti na Facebook stranici festivala, kao i na web stranici samog festivala koja će biti dostupna u narednih nekoliko dana.

 

Festival je usmjeren ka svim socijalnim kategorijama i tematski podijeljen na dugometražne i kratke igrane filmove, dokumentarne, historijske i retro filmove, studenske filmove i dječije programe. Festival je takmičarskog karaktera u svim kategorijama.

 

Vizija festivala: Internacionalno brendiranje grada Bihaća kao socijalno osjetljivog, humano etabliranog i ekološki osvješćenog grada sa svjetski vrijednim prirodnim ljepotama i potencijalima otvorenog i atraktivnog filmskog poligona. Etabliranje festivala u međunarodni kalendar filmskih festivala i domaći festivalski plan. Animiranje javne, socijalne i poslovne pozitivne energije pri realizaciji festivala i eksploataciji postfestivalskih vrijednosti.Promocija grada Bihaća i njegovih kulturnih, historijskih, turističkih i poslovnih potencijala.

 

avant-i-una

 

Festivalske lokacije su definirane u gradskoj zoni i čine jedinstvenu organizacijsku cijelinu u kojoj će znameniti Muzej AVNOJA biti projekcioni prostor za retro i dokumentarne programe.

 

Kulturni Centar će biti mjesto Direkcije Festivala, festivalskog paviljona, PRESS, BOX Oficce, Info pult, a njegovo kino prostor za dječiji, studentski i igrani program kao i meteo-alternativa, dok će igralište kod Kulturnog Centra biti mjesto za projekciju hit filmova .

 

U starom gradu Sokolac će biti upriličene specijalne projekcije avantura filmova.

 

Ovogodišnji prvi festival održat će se od 01-03. augusta, a za najbolja ostvarenja predviđene su vrijedne nagrade.

 

Više informacija potražite na stranici ovdje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još