napadnuta djevojka doživjela traumu

Muškarac koji je pokušao silovati ženu u Hrasnici pušten na slobodu: Ne razlikuje dobro i zlo

Hronika15.06.19, 13:12h

Muškarac koji je pokušao silovati ženu u Hrasnici pušten na slobodu: Ne razlikuje dobro i zlo
Ovaj mučni slučaj izazvao je uznemirenje mještana Hrasnice, a napadnuta djevojka doživjela je veliku traumu

 

Muškarac koji je pokušao silovati djevojku u blizini haustora zgrade u kojoj živi u ilidžanskom naselju Hrasnica pušten je na slobodu.

 

Kako nezvanično saznaje Avaz, radi se o Eldaru Aščeriću. Njemu su određene mjere zabrane približavanja djevojci koju je napao, kao i zabrana napuštanja mjesta boravka. 

 

Naređeno je i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, a, kako saznaje ovaj portal, njegov advokat uložio je u spis medicinsku dokumentaciju kojom se dokazuje da je navodno osoba s mentalnim poteškoćama. 

 

Ovaj mučni slučaj izazvao je uznemirenje mještana Hrasnice, a napadnuta djevojka doživjela je veliku traumu. Od napasnika ju je spasio hrabri mladić Armin Žuga, koji je osumnjičenog zadržao do dolaska policije. 

 

Prema nezvaničnim saznanjima, a koja se nalaze u medicinskoj dokumentaciji osumunjičenog, procjena ljekara je da on ne razlikuje dobro i zlo. 

 

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, osumnjičeni je djevojku pratio kada je izašla iz autobusa jer se vraćala s Ilidže, a na koncu ju je gurnuo niz stepenice i počeo joj trgati odjeću. Težu posljedicu spriječio je Žuga, koji se igrom slučaja našao na licu mjesta.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još