potpisan sporazum

MUPKS i UNDP: 210. 000 KM za sanaciju i izgradnju šest objekata

Hronika13.06.19, 17:52h

MUPKS i UNDP: 210. 000 KM za sanaciju i izgradnju šest objekata
Katica je izrazio zadovoljstvo zbog početka ove suradnje i napomenuo kako će sanacija nekoliko zgrada u velikoj mjeri pomoći kvalitetnijem svakodnevnom radu

 

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov danas su potpisali sporazum o suradnji za implementaciju projekta, koji podrazumijeva rekonstrukciju,  sanaciju zgrada i objekata MUP-a KS. Vrijednost projekta je 210. 000 KM.

 

Sredstva je osiguralo resorno ministarstvo iz budžeta za 2019. godinu dok je UNDP implementator projektnih aktivnosti.

 

Katica je izrazio zadovoljstvo zbog početka ove suradnje i napomenuo kako će sanacija nekoliko zgrada u velikoj mjeri pomoći kvalitetnijem svakodnevnom radu.

 

- To će omogućiti našim službenicima da obavljaju posao u normalnim radnim uvjetima. Zahvaljujem se UNDP-iju za svu podršku koju daju ovoj vladi i Ministarstvu unutrašnjih poslova - kazao je Katica.

 

Zamjenik Khoshmukhamedov je napomenuo da je ovo prvi sporazum koji potpisuju sa MUP-om KS.

 

- Ova planirana sredstva iskorist ćemo za izvođenje radova na šest objekata koji pripadaju resornom ministarstvu, a među njima su i dvije nove policijske stanice - naveo je zamjenik Khoshmukhamedov, saopćeno je iz Pressa KS. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!