FOTO&VIDEO/ Ogromne gromade leda padale sat vremena

U Hrvatskoj i Sloveniji padao grad veličine narandže: 'Pogodila me kugla, odmah je prsnula krv...'

Hronika12.06.19, 18:58h

U Hrvatskoj i Sloveniji padao grad veličine narandže: 'Pogodila me kugla, odmah je prsnula krv...'
Znatna šteta pričinjena je u Kočevju i Črnomelju, kao i u Ribnici i Sodražici

 

Snažno nevrijeme praćeno gradom veličine narandže pogodilo je južne dijelove Slovenije, pričinivši znatnu štetu, javljaju mediji.

 

Slovenački Nacionalni centar za vanredne situacije saopštio da je znatna šteta pričinjena u Kočevju i Črnomelju, kao i u Ribnici i Sodražici.

 

 

 

 

 

Dan ranije, tačnije u utorak naveče, rijetko viđena tuča zahvatila je područje Gorskog kotara u Hrvatskoj. U općini Brod Moravice čekaju proglašenje elementarne nepogode i zbrajaju štetu.

 

"Kugle su bile veličine narandže. Mene je jedna pogodila, odmah je prsnula krv, tako je je jako padalo. Gledao sam kroz prozor, jedna je kugla udarila ciglu, odmah ju je razbila", rekao je za Dnevnik.hr Tomislav Crnković iz općine Brod Moravica.

 

Ogromne gromade leda, govore mještani, padale su čak sat vremena, a onda je još toliko lijevala kiša. Tomislavu je prvo tuča uništila krov, a onda mu je voda ušla u podrum. Kaže da je bilo 40 centimetara.

 

"Krov je dosta stradao. Kao da su granate padale", dodao je. Osiguranje tek treba procijeniti štetu koju treba zbrojiti i na području cijele općine.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!