ženski tenis

Barti osvojila Roland Gaross pobjedom od 2:0 u setovima

Sport08.06.19, 19:28h

Barti osvojila Roland Gaross pobjedom od 2:0 u setovima
Bartijeva je na putu do finala Otvorenog turnira u Parizu izgubila samo dva seta dok je Marketa Vondrušova bez izgubljenog seta bila u finalnom meču

 

U finalu ženskog dijela Rolan Garosa sastale su se Ešli Barti i Marketa Vondrušova, a Bartijeva je poslije pobjede od 2-0 u setovima osvojila turnir.

 

Bartijeva je na putu do finala Otvorenog turnira u Parizu izgubila samo dva seta dok je Marketa Vondrušova bez izgubljenog seta bila u finalnom meču.

 

Vodrušova je veliko iznenađenje ovog turnira, ona je trenutno plasirana na 38. poziciji na svjetskoj rang listi, dok je australijska treniserka Ešli Barti 8. na WTA listi.

 

Prvi set je prošao u apsolutnoj dominaciji Ešli Barti. Napravila je čak tri brejka, doduše i dozvolila jedan, ali je to nije pretjerano ugrozilo, pošto je taj jedan brejk koji je dozvolila Vondrušovoj bio i jedini gem koji je Čehinja osvojila.

 

Drugi set je doduše bio znatno interesantniji, borba je bila ljuća, Vondrušova je počela da se budi, ali je sve to bilo premalo i prekasno. Bartijeva je došla do brejka veoma brzo, potvrdila ga na svom servisu i tada je Vondrušova poslala odgovor.

 

Prvo je bilo 2:1, pa 3:2, pa onda i 4:3, ali je pri rezultatu 5:3 u korist Ešli Barti iskočila je prilika da se napravi brejk i tu meč loptu Ešli nije propustila. Vondrušova je "namjestila" lopticu na smeč Bartijevoj koja je osvojila najlakši poen kada je to bilo najpotrebnije i sa 6:1, 6:3, postala nova šampionka Rolan Garosa.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!