PERFORMANS AKTIVISTA 'RESTART'

Konj Milan usred Sarajeva čeka 'potkivanje': Ako Inzko i OHR neće da rade svoj posao, šta će nam u državi kao ikebane?!

Front08.06.19, 12:05h

Konj Milan usred Sarajeva čeka 'potkivanje': Ako Inzko i OHR neće da rade svoj posao, šta će nam u državi kao ikebane?!
Ovdje smo da upozorimo da se mora zaštiti vladavina prava, ako vi to nećete štiti, onda nam ne trebate u državi da budete samo ikebane - poručio je Stefan Blagić, aktivista Udruženja “ReStart”

 

 

Shodno odluci Prvostepene disciplinske komisije koja je 3. juna odlučila odbaciti disciplinsku tužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije, aktivisti su današnjim protestima ponovo zatražili konkretne odgovore od Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH.


Kako ističu, brojni prisutni od visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini očekuju ispunjenje ovlasti i konkretnu reakciju koja je u stanju iznijeti pravedan ishod i opravdati angažman u navedenoj zajednici, javlja Oslobođenje.


U skladu sa povodom protesta kažu da je i konj dobio ime po ovom slučaju.


- Konj se zove Milan. Razlog je što OHR ne radi svoj posao. Međunarodna zajednica samo izražava zabrinutost. Ovdje smo da upozorimo da se mora zaštiti vladavina prava, ako vi to nećete štiti, onda nam ne trebate u državi da budete samo ikebane - poručio je Stefan Blagić, aktivista Udruženja “ReStart”.


“Konj je personifikacija sumraka pravosuđa”, dodao je.


Eldin Karić, direktor ACCOUNT-a, poručio je “da ako će biti rješenja za pravosuđe, oni će potkovati konja.”

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još