bh. nogometaši danas protiv finske

Zmajevi bez suspendovanog Pjanića, ali Prosinečki najavljuje: Znamo sve o njima, možemo ih pobijediti!

Sport08.06.19, 10:15h

Zmajevi bez suspendovanog Pjanića, ali Prosinečki najavljuje: Znamo sve o njima, možemo ih pobijediti!
Finci igraju čvrst nogomet i pokazali su se kao ozbiljna ekipa u ligi nacija. Prosinečki ističe da su odigrali odličnu utakmicu protiv Italije iako su poraženi s 2:0, ali ipak očekuje pobjedu bh. tima.

 


 

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će igrati meč trećeg kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine, protiv selekcije Finske. 


Utakmica će biti odigrana u finskom Tampereu, a selektor BiH Robert Prosinečki za ovaj meče neće moći računati na bitnu kariku – veznog igrača italijanskog Juventusa Miralema Pjanića koji je suspendovan. 


Nakon dva kola bh. nogometaši imaju učinak od pobjede protiv Armenije (2:1)  i remija s Grčkom (2:2). U ovom ciklusu kvalifikacija igrat će gostujuće mečeve protiv Finske i Italije tri dana kasnije. 


Finci igraju čvrst nogomet i pokazali su se kao ozbiljna ekipa u ligi nacija. Prosinečki ističe da su odigrali odličnu utakmicu protiv Italije  iako su poraženi s 2:0, ali ipak očekuje pobjedu bh. tima. 


- Odlična su reprezentacija, pokazali su da znaju igrati protiv Italije i u Ligi nacija. Znamo sve o njima, gledali smo njihove utakmice, ali vjerujem da smo mi bolji i da možemo upisati važnu pobjedu – izjavio je Prosinečki. 


Utakmica u Tampereu počinje večeras u 18.00 sati.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!