AKO PLANIRATE PUT KA JUGU

Jadran vas mami, more se već ugrijalo - savršen dan za plažu: Gdje se možete najugodnije kupati?

Hronika08.06.19, 10:03h

Jadran vas mami, more se već ugrijalo - savršen dan za plažu: Gdje se možete najugodnije kupati?
Lijepo vrijeme nakon cijelog mjeseca promjenjivog, zbog kojeg se činilo da smo zauvijek zapeli negdje na pola proljeća, posljedica je dotoka toplog zraka s jugozapada

 

 


Pred nama je vikend kao stvoren za odlazak na plažu, bili hrabri za prvo kupanje ili ne. Temperatura mora je između 19 i 22 stupnja, javlja HRT u svojoj prognozi, upozoravajući na visok UV indeks zbog kojeg treba pripazti na zaštitu od sunčevih zraka. 


Temperature mora detaljnije donosi Državni hidrometeorološki zavod, a prema njihovim podacima, u Splitu i Šibeniku je 20, u Zadru 19, u Hvaru 21, Komiži 19, a u Dubrovniku 21,3.


Lijepo vrijeme nakon cijelog mjeseca promjenjivog, zbog kojeg se činilo da smo zauvijek zapeli negdje na pola proljeća, posljedica je dotoka toplog zraka s jugozapada.


Ukoliko planirate skoknuti do Jadrana prije turističkih gužvi, valja znati da će se lijepo i sunčano vrijeme zadržati i veći dio iduće sedmice, iako su od ponedjeljka ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi. 


Dakle, idealno za bijeg ka jugu.
 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!