više od 200 lidera vodećih svjetskih kompanija

Cvijanović na plenarnoj sjednici Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, učesnicima će se obratiti Putin

Front07.06.19, 14:28h

Cvijanović na plenarnoj sjednici Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, učesnicima će se obratiti Putin
Plenarna sjednica je centralni događaj Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, na kojem i ove godine učestvuju brojni šefovi država, kao i više od 200 lidera vodećih svjetskih kompanija, podsjeća se u saopćenju iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice

 

 

 

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović učestvuje na plenarnoj sjednici Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, na kojoj će se učesnicima obratiti predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping, kao i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres.

 

Plenarna sjednica je centralni događaj Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, na kojem i ove godine učestvuju brojni šefovi država, kao i više od 200 lidera vodećih svjetskih kompanija, podsjeća se u saopćenju iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice.

 

Učesnicima tog skupa će se, između ostalih, obratiti i predsjednik Bugarske Rumen Radev, te predsjednici vlada Jermenije i Slovačke, Nikol Pašinjan i Peter Pelegrini.

 

Nakon plenarne sjednice, predsjednica RS-a sastat će se sa predstavnicima kompanije Zarubežnjeft, koji su vlasnici naftne industrije RS-a.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još