Uhapšeno preko 20 osoba

Sukob preko stotinu migranata u Miralu, napadnuti i policajci, ima povrijeđenih

Hronika05.06.19, 12:57h

Sukob preko stotinu migranata u Miralu, napadnuti i policajci, ima povrijeđenih
Trenutno se policija nalazi u nepsorednoj blizini objekta "Miral" zbog tenzija koje još uvijek vladaju unutar centra

 

U privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata.

 

Kako je za N1 potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, zaštitari koji rade na obezbjeđenju ovog objekta obratili su se policiji u Velikoj Kladuši te naveli da je unutar objekta "Mirala" došlo do sukoba većeg broja migranata, njih najmanje stotinu.

 

Odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta. 

 

"U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije te su na nekin način policiju onemogućili u njihovom radu. Nakon toga, na mjesto događaja upućena su dodatna pojačanja iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4:30 sati uspostavljen red i mir unutar samog objekta", kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

 

Uhapšeno je oko 20 osoba, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH.

 

"Veći broj migranata je povrijeđen. Imamo informacije da se radi o lakšim tjelesnim povredama. U ovom napadu povrijeđena su i tri policijska službenika, jedno policijsko vozilo je i oštećeno u ovom napadu", naveo je Šiljdedić.

 

Trenutno se policija nalazi u nepsorednoj blizini objekta "Miral" zbog tenzija koje još uvijek vladaju unutar centra.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još