video/ poruke Izeta efendije Čamdžića

Nevjerovatna hutba imama iz Zavidovića: Bolje bi vam bilo da se, umjesto s tespihom u ruci, obrazujete i znanje stičete!

Hronika04.06.19, 14:30h

Nevjerovatna hutba imama iz Zavidovića: Bolje bi vam bilo da se, umjesto s tespihom u ruci, obrazujete i znanje stičete!
- Jer bez obrazovanja nema sreće društvu! Zašto li je Uzvišeni prvo Pejgamberu naredio ikre? – kazao je, između ostalog, efendija Čamdžić

 

 

Prije nekoliko dana, povodom obilježavanja jedne od najvažnijih noći tokom ramazana, Lejletu-l-kadr – najodabranije noći u godini i prema islamskom učenju vrednije od hiljadu mjeseci, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet efendija Čamdžić u svojoj hutbi uputio je vjernicima nekoliko vrlo jakih poruka.


Njegove riječi drugačije su od poruka koje se obično čiju u javnosti, a između ostalog rekao je i sljedeće: 


"Nama bi kaderska noć, a večeras je, bila vrijednija od hiljadu mjeseci kada bismo mi nju, umjesto s tespihom u ruci i sa ne znam koliko rekjata nafile, proveli u razmišljanju o sebi, o našem stanju i mijenjali sebe. Nama bi noć kaderska bila vrijednija od hiljadu mjeseci kada bi sutra u našem gradu, u gradovima našim, diljem umeta Pejgamberovog, desetine, stotine, hiljade mladih i ne samo mladih, učlanilo se u biblioteke i krenuli putem sticanja znanja. A to je džihad. I bili najbolji među učenicima, najbolji među studentima, bili obrazovani poljoprivrednici, obrazovani pčelari, obrazovani, obrazovani, obrazovani… Jer bez obrazovanja nema sreće društvu! Zašto li je Uzvišeni prvo Pejgamberu naredio ikre? – kazao je, između ostalog, efendija Čamdžić.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još