A ŠTA KAŽE KALENDAR I KO GA JE PRAVIO?

Konaković: Napadaju ovu časnu ženu, ministricu obrazovanja zbog (samo) jednog neradnog dana za Bajram, a ne znaju...

Hronika03.06.19, 21:30h

Konaković: Napadaju ovu časnu ženu, ministricu obrazovanja zbog (samo) jednog neradnog dana za Bajram, a ne znaju...
Pljušte negativni komentari po društvenim mrežama, a javno se oglasio i Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije koji je u svom saopštenju "izrazio zabrinutost odlukom Ministarstva da drugi dan Bajrama bude radni za učenike i njihove nastavnike, prvi put nakon nekoliko decenija"

 

 

Gotovo s nevjericom odjekuje u javnosti vijest da je za predstojeći muslimanski praznik Bajram, prema odluci Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, određen samo jedan neradni dan, 4. juni. 


Pljušte negativni komentari po društvenim mrežama, a javno se oglasio i Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije koji je u svom saopštenju "izrazio zabrinutost odlukom Ministarstva da drugi dan Bajrama bude radni za učenike i njihove nastavnike, prvi put nakon nekoliko decenija". 

 
Iz KO SDA podsjećaju resornu ministricu da se drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida, tako da pored vjerske ima i dimenziju sjećanja na "najbolje sinove Bosne i Hercegovine, one koji su svoje živote položili baš u temelje naše slobode". 


Međutim, da nije sve do sadašnjih čelnika resornog ministarstva pojašnjava predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, koji je stao u odbranu ministrice Zinete Bogunić i na svom Facebook profilu kratko pojasnio: 

  
"Društvene mreže opet pune neosnovanih napada na ovu časnu ženu, ministricu obrazovanja. Kalendar za ovu školsku godinu je donesen na početku školske 2018/19, u vrijeme kad su i ministar i premijer bili iz SDA. Po tom kalendaru je planiran jedan neradni dan za Bajram".


A evo i kalendara...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još