FINALE LIGE ŠAMPIONA U MADRIDU

Salah i Origi doveli Liverpool na tron Evrope: Jürgen Klopp prekinuo crni niz i osvojio svoj prvi pehar!

Sport01.06.19, 23:05h

Salah i Origi doveli Liverpool na tron Evrope: Jürgen Klopp prekinuo crni niz i osvojio svoj prvi pehar!
U 87. minuti Liverpool zabija drugi pogodak! Redsi su izveli korner, lopta je kružila po šesnaestercu, a na kraju je Origi dočekao svoju šansu i sjajnim udarcem pogodio mreži! Bilo je to dovoljno za pehar Lige prvaka!

 

Zdanje u ulici Luisa Aragonesa, legendarnog igrača i trenera madridskog Atletica preminulog 2014. godine, spremno je dočekalo 64. finale najboljih europskih momčadi, 27. otkako se natjecanje zove Liga prvaka, između Tottenhama i Liverpoola.


A tek što je veliko finale počelo, uslijedio je šok - u 23. sekundi utakmice sviran je penal za Liverpool!


Mane je napucao Sissoka u ruku, a slovenski sudac Damir Skomina bez razmišljanja pokazao na najstrožu kaznu. Mohamed Salah zabio je nakon samo jedne minute i 47 sekundi i time postavio novi rekord za najbrži pogodak s 'bijele tačke' u finalima Lige prvaka.

 

U drugom poluvremenu prva veća prilika za Tottenham, u 52. minuti Winks je bio u naletu, a Robertson je rutinski riješio tu situaciju iako je izgledala obećavajuće za Spurse. 


Minut kasnije uzvraća Salah, no odlučio se na udarac iako je imao postavljenog igrača ispred sebe... naravno, šut je završio u bloku.


U 69. minuti Mane je započeo akciju, Salah kratko odigrao do Milnera, ali njegov je udarac s vrha šesnaesterca fijuknuo pored gola!


Novo uzbuđenje u 73. minuti za Spurse! Son je uposlio Dele Allija koji je pokušao s desetak metara iskosa prebaciti Allisona, no brazilski je golman s lakoćom pokupio taj pokušaj.


U 80, minuti opet šansa, Son je opalio bombu izvana, ali Allison maestralno brani taj pokušaj! Lopta zatim dolazi do Lucasa Moure koji puca, i to loše, s desetak metara, no brazilski je golman večeras nesavladiv! 


I onda u 87. minuti Liverpool zabija drugi pogodak! Redsi su izveli korner, lopta je kružila po šesnaestercu, a na kraju je Origi dočekao svoju šansu i sjajnim udarcem pogodio mreži! 


Bilo je to dovoljno za pehar Lige prvaka! 

 

Jürgen Klopp osvojio je svoj prvi pehar s Liverpoolom i prekinuo crni niz od šest uzastopnih poraza u finalima raznih natjecanja te tako ostavio kolegu Mauricija Pochettina s i dalje praznom riznicom trofeja.

 


TOTTENHAM: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Sissoko - Eriksen, Alli, Son - Kane

LIVERPOL: Allison - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Wijnaldum - Salah, Mane, Firmino

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!