SKANDALOZNO/ IMA LI NADE ZA BIH?

U malom bh. gradu niknuo spomenik Draži Mihailoviću, vlasti poručile: To je simbol pomirenja srpskog naroda!

Front01.06.19, 20:26h

U malom bh. gradu niknuo spomenik Draži Mihailoviću, vlasti poručile: To je simbol pomirenja srpskog naroda!
- Narod koji je dao mnoge antifašiste odriče se svojih istinskih heroja i slavi zločince - prokomentarisao jena Twitteru bh. reditelj Dino Mustafić

 


Podizanje spomenika četničkom vojvodi Draži Mihailoviću u Bileći bosanskohercegovački režiser Dino Mustafić nazvao je civilizacijskom sramotom i sunovratom morala! 


„Narod koji je dao mnoge antifašiste odriče se svojih istinskih heroja i slavi zločince“, napisao je Mustafić na Twitteru.


U Bileći je danas otkriven spomenik generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, čiji su četnici počinili teške zločine nad Hrvatima i muslimanima u Drugom svjetskom ratu.


Komunističke vlasti su ga 1946. godine zbog saradnje s okupatorima i ratnih zločina osudile i strijeljale, a 2015. je presudom Višeg suda u Beogradu službeno rehabilitiran.


Lokalne vlasti Bileće poručile su da spomenik simbolizira konačan kraj Drugog svjetskog rata i pomirenje srpsko naroda na ovom prostoru.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 184

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još