FOTO/ BRATSKE VEZE

Konaković u gostima kod Zukorlića i muftije Dudića: Iftar u Novom Pazaru, ali i mnogo više od toga...

Front01.06.19, 17:19h

Konaković u gostima kod Zukorlića i muftije Dudića: Iftar u Novom Pazaru, ali i mnogo više od toga...
Naše bratske veze moraju se konkretizovati u projektima boljeg povezivanja, bolje infrastrukture i institucionalne saradnje - istakao je, između ostalog, Konaković

 

 

Predsjednik Naroda i Pravde i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sastao se danas u Novom Pazaru sa predsjednikom Stranke pravde i pomirenja i poslanikom u Skupštini Srbije Muamerom Zukorlićem.

 

Tokom dvočasovnog razgovora dva politička lidera razmijenili su stavove o trasi autoputa Sarajevo-Novi Pazar te se saglasili da utvrđivanje ove trase treba bazirati na saobraćajnoj i ekonomskoj opravdanosti, uvažavajući i sve druge potrebe povezivanja ova dva centra.

 

konakovic-novi-pazar-3


- Povezivanje Sarajeva sa Goraždom i Sandžakom je vitalni interes ovog naroda. Goražde spaja dva najznačajnija politička, kulturna i vjerska centra našeg naroda – Sarajevo i Novi Pazar - istakao je Konaković.


Značajan dio susreta sagovornici su posvetili dogovoru o saradnji na polju afirmacije bosanskog jezika kao jednog od stubova očuvanja bošnjačkog identiteta. U tom cilju dogovorena je saradnja na nekoliko značajnih projekata.

 

konakovic-novi-pazar-2


Prethodne večeri gospodin Konaković sa svojom delegacijom bio je na iftaru gost muftije dr. Mevlud ef. Dudića, predsjednika Mešihata legalne i legitimne Islamske zajednice.


- Postavili smo sebi zadatak da intenziviramo komunikaciju među nama kako bismo koordinirali naše aktivnosti na poboljšanju položaja našeg naroda u BiH i Sandžaku. Naše bratske veze moraju se konkretizovati u projektima boljeg povezivanja, bolje infrastrukture i institucionalne saradnje - kazao je na kraju Konaković, navodi se u saopštenju Naroda i pravde.

 

konakovic-novi-pazar-4

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još